More #MNLK

Welk soort reisverzekering past bij jou?

2 Mins read

Voor veel mensen is reizen de ultieme vorm van vrijheid ervaren; je stapt het vliegtuig in en stapt weer uit in een land waar het avontuur je tegemoetkomt. Echter, avonturen beleven brengt ook risico’s met zich mee. Dat hoort bij het leven, maar dat wil niet zeggen dat je dit allemaal maar over je heen moet laten komen. Sterker nog, het is veel verstandiger om alvast de nodige maatregelen te nemen. Hoe? Door een goede reisverzekering af te sluiten. Met een passende reisverzekering zorg je ervoor dat mocht je in de problemen komen, je altijd een oplossing achter de hand hebt. Dat scheelt niet alleen een hoop geld, dat zorgt er ook voor dat je echt van je vakantie kunt genieten. Wij laten je zien wat je moet doen om een passende reisverzekering af te sluiten.

Hoe lang ga je op reis?

De een vindt het heerlijk om diens vakantie al een jaar van tevoren te plannen, een ander gaat pas op reis wanneer er een mooie aanbieding voorbijkomt. In het eerste geval kun je een kortlopende verzekering afsluiten die enkel geldig is ten tijde van je vakantieperiode. Wie altijd ieder moment wil kunnen vertrekken, kan een doorlopende reisverzekering afsluiten. Een basisreisverzekering dekt heel veel problemen, bijvoorbeeld wanneer je ziek wordt en moet worden opgenomen in het ziekenhuis. Je verzekeraar kan het vervoer naar het ziekenhuis regelen of zorgen dat je naar Nederland wordt gebracht zodat je daar je behandeling kan gaan volgen. Mocht er aan het thuisfront iets gebeuren waardoor je halsoverkop naar huis moet, dan kun je ook een beroep op je verzekeraar doen. Deze zorgt dat jij de eerstvolgende vlucht naar huis terug kunt pakken.

Personaliseer je reisverzekering

Iedereen reist op een andere manier en daarom is het belangrijk dat je je reisverzekering personaliseert. Kies je bijvoorbeeld voor de reisverzekering Univé dan kun je nog aanvullende verzekeringen toevoegen. Ga je bijvoorbeeld op wintersport, vergeet dan niet om de wintersportverzekering toe te voegen. Weet je nog niet zeker of je op reis kunt gaan? Voeg dan een annuleringsverzekering toe. Mocht je niet meer kunnen gaan, of tijdens je reis ineens terug naar Nederland terug moeten, dan kun je de rest van je vakantie alsnog declareren zodat jij daar niet de financiële nadelen van ondervindt. Op deze manier kun je heel veel risico’s uitsluiten en daardoor ga je in alle gemoedsrust op vakantie gaan.

Regel het meteen

Nu je eenmaal weet wat het nut is van een reisverzekering en hoe je zorgt dat je hem geheel aan jouw reis kunt aanpassen, is het tijd om hem ook daadwerkelijk af te sluiten. Ga even naar de site van Univé en blader even door alle opties. Let er even goed op dat het land waar jij naartoe gaat ook onder de dekking van je verzekering valt, zo niet, neem dan een aanvullende optie. Bekijk je maandpremie en ga je akkoord met de voorwaarden, dan ben je met een paar klikken op je muis voorzien van een goede reisverzekering.

Feedback: info@mnlk.nl