The Online Lifestyle Magazine 

More #MNLK

Welke badmeubels passen in jouw badkamer?

2 Mins read

Ben je op zoek naar een badmeubel en weet je niet waar je moet beginnen met zoeken? Dat is logisch, want het aanbod is reuze! We helpen je dan ook graag op weg met deze leuke zoektocht. In dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten over verschillende modellen en hoe je badkamermeubels op elkaar afstemt. Daarnaast lees je welke afmetingen er beschikbaar zijn.

Verschillende modellen badmeubels

Er is een ruim aanbod aan badkamermeubels. Maar niet elk badmeubel past in elke badkamer. Het is dan ook belangrijk om vooraf te bepalen welk model het beste in je badkamer past. Een zwevend badmeubel laat je badkamer optisch groter lijken en daarnaast blijft de vloer vrij. Een zwevend meubel is dus ideaal voor een kleine badkamer. Zwevende badkamermeubels zijn verkrijgbaar met of zonder bijpassende wastafel. Wanneer je kiest voor een badkamermeubel zonder wastafel, gebruik je deze eenvoudig als dressoir in een ruimere badkamer. Daarnaast kun je er ook waskommen op plaatsen. Heb je een ruime badkamer? Dan is een staand badkamermeubel ook een goede optie. Het voordeel van een staand meubel, is dat je deze eenvoudig plaatst en niet hoeft op te hangen.

Stem meubels op elkaar af

Voor een mooi geheel, is het van belang dat je alle meubels in je badkamer op elkaar afstemt. Stem de kleur van je badkamerkast af op het wastafelmeubel. Heb je een los toilet met fontein in de badkamer? Zorg dan dat de kleur overeenkomt met de rest van je meubels. Voor een warme en luxueuze sfeer, plaats je ambianceverlichting tussen de wastafel en het badmeubel. Naast kleur, is het ook belangrijk dat je de vormen op elkaar afstemt. Kies je voor een rechthoekig badmeubel in een kleine badkamer? Zorg dat rechthoeken op meerdere plekken terugkomen en plaats ronde waskommen op je badmeubel, voor een optisch groter aanzicht. In een ruime badkamer kies je voor een badkamermeubel met twee wastafels of waskommen.

De afmetingen van je nieuwe badmeubel

Wanneer je de stijl van je badkamermeubel hebt bepaald, is het tijd om te filteren op de juiste afmeting. Dit hangt natuurlijk af van de beschikbare ruimte in je badkamer. Heb je ruimte voor een badkamermeubel met twee wastafels of waskommen? De breedte varieert van 114 centimeter tot 340 centimeter. De diepte varieert van een centimeter tot 55 centimeter. Wie kiest voor een badkamermeubel geschikt voor een waskom of wastafel, moet rekening houden met breedtes variërend van 40 centimeter tot twee meter. Daarnaast moet het water uit de kraan op de goede plek in de wastafel terecht komen. Meet je badkamer dus goed in voor je een nieuw badkamermeubel aanschaft. Je wilt achteraf natuurlijk niet voor verrassingen komen te staan.

Feedback: info@mnlk.nl

Lees ook: De perfecte tafel voor in een kleine ruimte? Volg deze tips!

Related posts
More #MNLK

3 tips voor het stijlvol inrichten van jouw badkamer

2 Mins read
Je wilt je badkamer een make-over geven, want deze doet het nu al vrij lang met een basisinrichting. Toen je kwam wonen…
More #MNLK

Badkamer renoveren met een minimaal budget

2 Mins read
Werk met wat je hebt Het belangrijkste onderdeel van elke badkamerrenovatie is het vaststellen van een budget voor het werk en de…
More #MNLK

Een 3D-ontwerp maken

2 Mins read
Ben je op zoek naar een nieuwe badkamer? Dan wil je natuurlijk precies weten hoe deze eruit komt te zien. Het kan…