The Online Lifestyle Magazine 

More #MNLK

Welke broek voor welk moment?

2 Mins read

Mannenkleding. Aan de ene kant is dat een stuk makkelijker dan vrouwenkleding. Feitelijk ga je iedere dag gekleed in een broek met een top erboven. Waar vrouwen een stuk meer keuzes hebben, een broek of toch een rok, een jurk of een jumpsuit, en ga zo maar door, zitten mannen wat meer in een vast stramien. Dat maakt de keuze kleiner, en daarmee overzichtelijker, maar nog niet altijd gemakkelijker. Want welke broek trek je bijvoorbeeld aan op welk moment?

Een broek voor naar het werk

Sommige mannen hebben geluk. Het soort broeken dat zij graag in hun vrije tijd dragen, kan ook gewoon op het werk gedragen worden. In veel gevallen gaat het hier om een jeans, nog steeds de favoriete broek onder heren. Deze is prima om te dragen in de vrije tijd, maar wordt ook op veel werkplekken gewoon geaccepteerd. Met een beetje geluk hangen er in jouw kast dan ook vooral broeken die je op werkelijk iedere dag van de week uit de kast kan halen. De kans is echter groot dat er zelfs in je jeans wel wat onderscheid is: die ene trendy met heel veel gaten bewaar je misschien liever voor je vrije tijd, want op kantoor gaat dat misschien wat te ver. En dat afgedragen, verwassen, maar oh zo comfortabele exemplaar, ook dat draag je beter niet naar je werk. Daar zal je juist wat eerder je nieuwe broeken, of de wat meer ‘saaie’ jeans voor pakken.

Er zijn ook werkplekken waar een pantalon heren verplicht wordt. Nu kan het zo zijn dat je deze ook in je vrije tijd volop draagt, als je voor de wat meer geklede look gaat. Maar voor veel mannen geldt dat zij toch echt broeken zullen moeten kopen die zij puur op hun werk dragen, vaak in combinatie met bijvoorbeeld een overhemd. Ook dat kan trouwens wel lekker overzichtelijk zijn: je hebt in je kast kleding hangen die je zonder na kan denken kunt pakken om naar je werk te dragen, maar ook spullen die je puur in je vrije tijd draagt.

Hoe zit het met de korte broek?

En een korte broek, wanneer draag je deze? Alhoewel korte broeken heren prima kunnen staan, zijn blote benen bij hen toch wat minder geaccepteerd dan bij dames. Op de werkvloer is het meestal een no go, tenzij je thuiswerkt of op een plek waar het juist prima wordt bevonden. En ook in de vrije tijd zie je mannen minder vaak met blote benen dan vrouwen. Wanneer je hem draagt, dat bepaal je echter (je werk misschien uitgezonderd) helemaal zelf. Naar een zonvakantie neemt iedere man de korte broek zeker mee, maar ook op zomerse dagen thuis of op casual plekken wordt hij volop gedragen.

Feedback: info@mnlk.nl

Lees ook: Mooie kleding voor mannen