The Online Lifestyle Magazine 

Sport & Lifestyle #MNLK

Welke dumbbells kopen? Kwaliteitssoort, gewicht etc.

1 Mins read

Ben je van plan om thuis te beginnen sporten? Dan heb je natuurlijk het juiste materiaal nodig! Hoewel je met je lichaamsgewicht ook al heel wat kunt doen, is het altijd een goed idee om extra dumbbells, of vrije gewichten, te kopen. In dit artikel lees je informatie over welke dumbbells te kopen.

Dumbbells bestaan eigenlijk gewoon uit een ijzeren of stalen staaf, waaraan dan schijven van een bepaald gewicht hangen. Met die gewichten kan je dan allerlei oefeningen doen Er bestaan heel wat verschillende soorten dumbbells en dat kan de zoektocht dan ook moeilijk maken. Hieronder vind je echter enkele handige tips om de beste keuze te maken!

Welk gewicht dumbbells kopen?

1. Kwaliteit is altijd prioriteit

Tenzij je natuurlijk écht geen geld wilt uitgeven, is het aangeraden om te kiezen voor gewichten van goede kwaliteit. Dergelijke dumbbells bestaan doorgaans uit verhard en roestvrij staal en gaan dus ook veel langer mee. De prijs ligt iets hoger, maar je doet er wel een duurzame investering mee. Goedkopere modellen bestaan vaak uit een soort kunststof of een metaal van lagere kwaliteit. Je kan altijd advies vragen bij eens speciaalzaak over de verschillende opties!

2. Lichte of zware gewichten?

Vervolgens is het ook een goed idee om te bepalen of je lichte of zware gewichten wilt. Binnen het aanbod van een speciaalzaak vind je dumbbells met schijven van een halve kilo tot wel twintig of vijfentwintig kilo! Afhankelijk van wat je doel is en hoe sterk je wilt worden, kan je dus een andere keuze maken. Naarmate je vordert kan je natuurlijk altijd zwaardere gewichten kiezen!

3. Vrije of vaste gewichten?

Ten slotte is het belangrijk om een keuze te maken tussen dumbbells waarvan de schijven vasthangen aan de halter of gewichten waarbij je de schijven er zelf kunt op vastmaken en afhalen. Het voordeel van vaste gewichten is dat ze heel sterk zijn en dat er niet zomaar een gewicht kan afvallen, terwijl verstelbare varianten dan weer handig zijn als je vaak van gewicht wilt kunnen veranderen!

Hier een extra filmpje met oefeningen:

Dumbbells aanschaffen -> Dumbbells van Gewichtenshop.nl

Leestip -> Wegen tijdens afvallen
Leestip -> Workout oefeningen voor de benen

Related posts
Sport & Lifestyle #MNLK

Oefeningen om de bilpartij te trainen

2 Mins read
Om ons lichaam zo goed mogelijk in shape te houden, bezoeken we normaal gesproken massaal de sportschool. Met name bij de dames,…
More #MNLK

3 verschillende sporttassen voor heren

2 Mins read
Afhankelijk van de activiteit die je van plan bent in de sportschool te doen, zal het zeer waarschijnlijk bepalen welk type sporttas…
Sport & Lifestyle #MNLK

Dit zijn de meest populaire sporten onder mannen

1 Mins read
Bij de combinatie mannen en sport wordt vaak als eerste aan voetbal gedacht. Inderdaad is voetbal onder het mannelijke segment van de…