Sport & Lifestyle #MNLK

Welke dumbbells kopen? Kwaliteitssoort, gewicht etc.

1 Mins read

Ben je van plan om thuis te beginnen sporten? Dan heb je natuurlijk het juiste materiaal nodig! Hoewel je met je lichaamsgewicht ook al heel wat kunt doen, is het altijd een goed idee om extra dumbbells, of vrije gewichten, te kopen. In dit artikel lees je informatie over welke dumbbells te kopen.

Dumbbells bestaan eigenlijk gewoon uit een ijzeren of stalen staaf, waaraan dan schijven van een bepaald gewicht hangen. Met die gewichten kan je dan allerlei oefeningen doen Er bestaan heel wat verschillende soorten dumbbells en dat kan de zoektocht dan ook moeilijk maken. Hieronder vind je echter enkele handige tips om de beste keuze te maken!

YouTube video

Welk gewicht dumbbells kopen?

1. Kwaliteit is altijd prioriteit

Tenzij je natuurlijk écht geen geld wilt uitgeven, is het aangeraden om te kiezen voor gewichten van goede kwaliteit. Dergelijke dumbbells bestaan doorgaans uit verhard en roestvrij staal en gaan dus ook veel langer mee. De prijs ligt iets hoger, maar je doet er wel een duurzame investering mee. Goedkopere modellen bestaan vaak uit een soort kunststof of een metaal van lagere kwaliteit. Je kan altijd advies vragen bij eens speciaalzaak over de verschillende opties!

2. Lichte of zware gewichten?

Vervolgens is het ook een goed idee om te bepalen of je lichte of zware gewichten wilt. Binnen het aanbod van een speciaalzaak vind je dumbbells met schijven van een halve kilo tot wel twintig of vijfentwintig kilo! Afhankelijk van wat je doel is en hoe sterk je wilt worden, kan je dus een andere keuze maken. Naarmate je vordert kan je natuurlijk altijd zwaardere gewichten kiezen!

3. Vrije of vaste gewichten?

Ten slotte is het belangrijk om een keuze te maken tussen dumbbells waarvan de schijven vasthangen aan de halter of gewichten waarbij je de schijven er zelf kunt op vastmaken en afhalen. Het voordeel van vaste gewichten is dat ze heel sterk zijn en dat er niet zomaar een gewicht kan afvallen, terwijl verstelbare varianten dan weer handig zijn als je vaak van gewicht wilt kunnen veranderen!

Hier een extra filmpje met oefeningen:

YouTube video

Dumbbells aanschaffen -> Dumbbells van Gewichtenshop.nl

Leestip -> Wegen tijdens afvallen
Leestip -> Workout oefeningen voor de benen

Related posts
Sport & Lifestyle #MNLK

Effectieve Fitnessoefeningen om Af te Vallen: Bereik Je Ideale Gewicht met deze Topkeuzes

1 Mins read
Wil je graag afvallen en je ideale gewicht bereiken? Het combineren van een gezond dieet met regelmatige lichaamsbeweging is een beproefde aanpak…
More #MNLK

Tips om de motivatie voor het sporten te behouden

2 Mins read
Sporten worden door veel mensen uitgevoerd. Gelukkig zijn er ook erg veel verschillende soorten sporten, waardoor er altijd wel een sport tussen…
Sport & Lifestyle #MNLK

Zo word jij helemaal fit voor de vakantie en tips om het vol te houden

3 Mins read
De zomer is inmiddels al begonnen een we hebben al kunnen genieten van prachtige zonnige dagen met aangename temperaturen. Vaak is dit…