More #MNLK

Welke kenmerken heeft een tijdloze keuken?

2 Mins read

Ben je op zoek naar een nieuwe keuken en vind je het lastig om te bepalen welke keukenstijl bij je past? Dat snappen we heel goed. Er zijn veel verschillende stijlen en deze keuze is enorm. Een van de meest voorkomende keukenstijl is de tijdloze keuken. In deze blog vertellen we je welke kenmerken tijdloze keukens kennen. Wie weet is dit wel dé keukenstijl voor jou!

Kleurenpallet

Tijdloze keukens bestaan voornamelijk uit vormen, materialen en kleuren die altijd actueel blijven. Het kleurenpallet van een tijdloze keuken bestaat daarom voornamelijk uit lichte kleuren zoals wit, crème of grijs. In deze keukens zal je dus niet snel een felle kleur als rood of een trendkleur als grijs of betonlook tegenkomen. Wil je toch wat kleur toevoegen? Je kan er ook voor kiezen om een wand in de keuken in een opvallende(re) kleur te schilderen. Zo geef je je keuken toch dat beetje extra, zonder dat de tijdloze uitstraling verloren gaat!

Materialen

De materialen in een tijdloze keuken zijn vaak ook eenvoudig en niet trendgevoelig. Je kan bijvoorbeeld denken aan grijze of witte fronten in combinatie met een licht werkblad. De accenten in deze keukens (spoelbak, kraan en grepen), zijn vaak van rvs. Rvs is een materiaal dat zeer geschikt is voor tijdloze keukens. Het materiaal heeft namelijk geen uitgesproken kleur of afwerking. Voornamelijk de combinatie van materialen en de kleuren ervan zorgen ervoor dat de keuken een tijdloze uitstraling heeft. Zo kan een grijs front in combinatie met een zwart blad en zwarte accenten ook voor een hele moderne uitstraling zorgen. Maar combineer je het grijze front met een licht werkblad en rvs-accenten, dan creëer je een tijdloze uitstraling.

Accessoires

Het grote voordeel van tijdloze keukens is dat je door middel van accessoires de volledige uitstraling en sfeer van de keuken kunt veranderen. Zeker als je snel bent uitgekeken op iets, is een tijdloze keuken ideaal. Door accessoires in je keuken te plaatsen die bij de trends van nu passen, blijft je keuken actueel. Zo kan je bijvoorbeeld kleur toevoegen door een mooie vaas of een plant in de keuken neer te zetten. Ben je erop uitgekeken? Dan kan je door andere accessoires te plaatsen jouw keuken weer aanpassen.

Persoonlijk advies

Twijfel je nog of een tijdloze keuken iets voor jou is? Of wil je liever nog graag ontspannen inspiratie op doen? Maak dan snel een afspraak bij een van onze winkels. Onze deskundige en betrokken adviseurs staan voor je klaar om je te voorzien van advies en inspiratie. Samen gaan we op zoek naar een keuken die bij je past. De koffie staat voor je klaar!

Feedback: info@mnlk.nl

Lees ook: Keukens, wat is er allemaal mogelijk?

Related posts
More #MNLK

Luxe keuken maken doe je met deze 5 tips

3 Mins read
De keuken is steeds vaker dé plek in huis waar we te vinden zijn. Je kunt deze ruimte tegenwoordig het beste zien…
More #MNLK

3 onmisbare items die je vind in alle luxe keukens 

2 Mins read
Staat er binnenkort een keukenverbouwing op de planning of ben je aan het oriënteren naar items waarmee je jouw keuken een upgrade…
More #MNLK

Een nieuwe keuken kopen: de voordelen & mogelijkheden op een rijtje!

2 Mins read
Een keuken renovatie uitvoeren geeft je woning direct een moderne en meer eigentijdse look. Het id dan ook niet zo verwonderlijk dat…