Cars & Tech #MNLK

Welke laadkabel heb ik nodig voor mijn auto?

1 Mins read

Om te bepalen welke laadkabel je nodig hebt voor je elektrische auto heb je het een en ander aan informatie nodig. Denk hierbij aan het laadvermogen, het type kabel of bijvoorbeeld het merk. Deze informatie willen we vandaag met je bespreken zodat jij de juiste keuze kan maken bij het kopen van de juiste laadkabel. 

De juiste laadkabel

Er zijn twee typen laadkabel beschikbaar voor de elektrische auto. Hier in Europa wordt gebruik gemaakt van type 2. In landen als Japan en Amerika gebruiken ze het type 1 laadkabel. Het type 2 laadkabel bevat minder polen dan een type 1 laadkabel. Volvo’s, Tesla’s, BMW’s, Volkswagens en Mercedes-Benz werken vaak op een type 2 kabel en zijn dus geschikt.

Naast de type 1 en 2 laadkabels heb je ook nog een type 3 laadkabel. Deze laadkabel wordt niet meer gebruikt in Nederland en heeft een kapje over de kabel. Dit maakt de laadkabel wat minder gebruiksvriendelijk. De laadkabels worden nog wel gebruikt in Italië en Frankrijk.

Een laadzuil gebruiken

Je kunt niet alleen met een laadpaal, maar ook met een laadzuil het laadvermogen veranderen. Toch is het grote verschil dat je een laadzuil in de grond kan plaatsen en laadpalen vaak aan een muur hangen. Ook kun je met een laadzuil gebruik maken van je eigen dashboard. Op dit dashboard kun je alles zien wat te maken heeft met je auto en je laadzuil. Denk hierbij aan facturatie, maar ook plekken waar je je auto kunt opladen. 

Doordat er steeds meer mensen zijn die een elektrische auto bezitten zijn er ook steeds meer openbare laadzuilen. Zo is het voor eigenaren van een elektrisch voertuig niet alleen maar mogelijk om je auto thuis op te laden, maar ook langs de weg of op andere openbare locaties. 

Bij het aanschaffen van een laadkabel voor je elektrische auto is het dus belangrijk goed te kijken naar het type kabel wat je nodig hebt. Twijfel je nog steeds? Laat je dan informeren door een expert of door iemand die al in het bezit is van een elektrische auto.

Feedback: info@mnlk.nl

Related posts
More #MNLK

Ervaar de gemakken van een overzicht van laadpalen in Nederland

2 Mins read
Voor werk kan je voortdurend op de weg zijn. Wel zo handig waar je de elektriciteit voor jouw voertuig vandaan kan halen….
Cars & Tech #MNLK

Nadelen van elektrisch rijden

2 Mins read
Elektrisch rijden is natuurlijk steeds meer in opmars. Waar de één het fantastisch vindt, is het voor de ander helemaal niets. Zoals…
More #MNLK

Wat is de beste laadpaal voor thuis?

2 Mins read
Heb je een elektrische auto aangeschaft, maar vind je het vervelend dat je telkens ergens heen moet rijden om de auto op…