Cars & Tech #MNLK

Welke Lamborghini’s rijden er rond in Nederland?

5 Mins read

Lamborghini is volgens veel autoliefhebbers een van de beste, stoerste en meest premium merken in de auto industrie. Iedereen wordt laaiend enthousiast als hij of zij een auto van het luxe Italiaanse merk ziet rondrijden. Of je nou een echte fanaat bent van auto’s of niet. Maar in Nederland zie je zulke auto’s niet zo bizar vaak rondrijden, zeker niet in een normale woonwijk of ergens op het platteland. Als je dan één van de gelukkigen bent die wel een keer zo’n dikke supercar van Lamborghini rond ziet rijden in Nederland, heb je je vast wel eens afgevraagd: Hoe veel van die auto’s rijden er eigenlijk rond in ons land? En van welk type Lamborghini zijn er in Nederland het meest te zien op de openbare weg? Dat zochten we voor je uit. Je vindt de resultaten van onze zoektocht in deze blogpost, met alle Lamborghini’s die in Nederland zijn verkocht sinds het jaar 2004!

De dikste Lambo’s op de Nederlandse wegen

Lamborghini Gallardo

De Lamborghini Gallardo is een van de vetste auto’s die je in Nederland gaat zien rijden, en tegelijkertijd een van de meest exclusieve auto’s die er hier zijn. De Lamborghini Gallardo was tussen 2003 en 2013 in productie van de Italiaanse autogigant. Zoals de meeste autofans onder ons allemaal wel weten, is de Gallardo uitgerust met een 5 liter V-10 motor, die er voor zorgen dat de wagen 100 meter rijdt in 5 seconden, vanuit stilstand dan wel te verstaan! Mede door deze unieke prestaties en het supervette design van de Gallardo, is deze Lamborghini supercar verkocht geweest voor ten minste honderd duizend euro.

YouTube video

Als je een beetje een sportieve uitvoering wilde, kon die prijs wel oplopen tot maar liefst het dubbele van het normale prijskaartje. Alsof die nog niet duur genoeg was. Mede door de hoge prijs en lage productiecapaciteit door de fabriek in Italië, zijn er van de Lamborghini Gallardo maar 21 auto’s verkocht in Nederland, sinds het jaar 2004. Dat is natuurlijk nogal weinig en daardoor mag je jezelf als een echte geluksvogel bestempelen als jij in je leven zo’n auto ziet rijden in je eigen land. Wereldwijd zijn er ook maar 14.000 Gallardo’s verkocht, maar aangezien ze vooral gericht waren op de Amerikaanse en Zuid-Europese premium markt zul je ze in andere landen eerder treffen dan in Nederland of omringende landen. Jammer hè?

Lamborghini Aventador

De Aventador, wie kent deze supercar niet. Het is misschien wel de meest iconische moderne auto die er bestaat en als je deze auto niet herkent, is het wel zeker dat je geen autofanaat te noemen bent. Van de Aventador zijn er in Nederland maar 26 verkocht. Relatief gezien met het totale aantal wereldwijd is dat nogal veel, want de Aventador was sowieso erg moeilijk verkrijgbaar. Momenteel is de productie van de Aventador tijdelijk stil gelegd. Het wordt verwacht dat Lamborghini tegen het jaar 2024 weer verder gaat met een vernieuwde en verbeterde uitvoering van deze toffe supercar, en menig autoliefhebber kijkt daar naar uit.

YouTube video

Niet dat de huidige Aventador uitvoeringen niet vet genoeg zijn. De 26 varianten die in Nederland rond rijden, hebben een flink sterke motor onder de kap zitten, die liefhebbers van sportwagens niet alleen willen zien, maar ook zullen horen als ze zo veel geluk hebben om er een tegen te komen op de weg. De twaalf cylinder motor van de Aventador haalt met een automatische zeventraps ISR versnelling, epische snelheden tot wel 350 km/h!

Hopelijk zien we dat nooit voorbij komen op de wegen in Nederland, maar de acceleratie van de Aventador mag er ook zijn. Hij gaat namelijk in 2.8 seconden van 0 naar 100 kilometer per uur! Nog geen 5 seconden later zit je tegen de 200 kilometer per uur aan, wat er voor zorgt dat de Aventador (niet zo verrassend) een van de allersnelste auto’s is die ooit voor productie is klaargemaakt. Een echte eye-catcher voor autoliefhebbers, maar laten we eerlijk zijn: Ook als je niks met auto’s hebt is het een droom om deze wagen rond te zien rijden. De kans is in Nederland dus wel erg klein, aangezien er maar 26 Aventadors te vinden zijn in Nederland…

Lamborghini Huracan

De Huracan dan. De eerste auto in deze lijst die nog steeds in productie is in het jaar 2021. Deze auto is net als de Gallardo in zowel een convertible variant als een gewone Coupe variant te verkrijgen. Wat is er nou mooier dan in een convertible auto over de boulevards van de Nederlandse stranden rijden op een hete zomerdag? En welke auto kan je dan beter nemen dan een convertible Lamborghini Huracan? Daar dachten veel rijke Nederlanders vast hetzelfde over, en sinds het begin van de productie van deze auto zijn er 41 mensen in ons land die de Huracan op de kop getikt hebben. Dat getal kan natuurlijk veranderen, doordat er steeds meer auto’s gemaakt worden en ieder jaar vast nog wel mensen zijn die er één willen kopen.

YouTube video

Voor de geïnteresseerden: De Huracan van Lamborghini beschikt over de opvolger van de V-10 motor, met een inhoud van 5,2 liter. De auto is op zichzelf de opvolger van de Gallardo en is op ieder vlak een upgrade te noemen. Hij haalt 100 kilometer per uur in maar 3,4 seconden en 200 kilometer per uur in ongeveer 10 seconden. Deze wagen is dus bijna even snel als de Aventador en daardoor is hij zeer geliefd bij liefhebbers van snelle wagens. Ben jij zo’n geïnteresseerde? Sla dan je slag, nu de auto nog gemaakt wordt! Je kan hem krijgen voor ongeveer 190 duizend euro, afhankelijk van de modificaties en features die je er bij wilt hebben. Dan hoor je bij de 41 andere inwoners van Nederland die deze auto gekocht hebben, en dat heb je er wel voor over, toch?

Lamborghini Urus

Nu een iets minder extreme, iets meer comfortabele en iets goedkopere Lamborghini. De Urus is iets meer gericht op casual autorijders, in tegenstelling tot de Aventador en Gallardo’s in deze lijst. Dit zorgt er voor dat het een statussymbool is waar je tegelijkertijd gewoon met je gezin in kan touren, zonder dat het brullende geluid van de motor je gesprekken met je vrouw overstemt, of dat je van achterin uitgescholden wordt omdat je zo hard optrekt. Voor het comfort in combinatie met de alsnog geweldige prestaties van de Urus, betaal je ongeveer 250 duizend euro. Zo niet nog wat meer, als je lekker veel flair in de auto wilt hebben.

De transmissie is in deze auto automatisch en de motor is ‘slechts’ een V8 met een inhoud van 4 liter. Wel passen er in de Urus gewoon vijf mensen en kan je je er dus met je hele gezin prima mee vermaken. Mede om die reden hebben tot nu toe 74 Nederlanders voor de Urus gekozen als hun dagelijkse auto, en aangezien ook de Urus nog steeds wordt gemaakt kan dat getal alleen nog maar oplopen.

YouTube video

Welke auto heeft jouw voorkeur uit deze lijst? Ga je voor de maximale prestaties van de Aventador? Dan moet je dus nog even wachten met je aankoop. Of ben je meer van het gemak van een vijfzitter en laat je de top performance van de Lamborghini line-up voor wat het is? Dan kun je vandaag nog een Urus bestellen. In totaal zijn er sinds 2004 dus maar  162 Lambo’s verkocht aan Nederlanders. Wil jij er bij horen? Of heb je een andere voorkeur? Dat horen wij graag van je in een reactie!

Feedback: info@mnlk.nl

Related posts
Cars & Tech #MNLK

Check deze 6 dikke Lamborghini’s

2 Mins read
Auto’s is iets wat ons altijd zal interesseren en dan natuurlijk vooral als het gaat om dikke exemplaren. Sportwagens staan dan ook…
Cars & Tech #MNLK

De Lamborghini Urus is een hele dikke auto!

1 Mins read
Lamborghini heeft werkelijk waar een monster op de markt gebracht. De nieuwe Lamborghini Urus is in alles het allerdikste, allergrootste en allersnelste…