The Online Lifestyle Magazine 

More #MNLK

Welke opleidingen bieden je een hoge baangarantie? 

2 Mins read

Wanneer je op zoek gaat naar een nieuwe opleiding, zijn er een aantal factoren om rekening mee te houden. Allereerst wil je er zeker van zijn, dat de opleiding bij je interesses en karakter past. Je hoeft geen projectmanager in de IT te worden, als je het leuk vindt om mensen op medisch vlak te ondersteunen. Daarnaast wil je een opleiding volgen, die je een relatief hoge baangarantie biedt. Het is vervelend als je na het afronden van de opleiding geen baan vindt. Een voorbeeld van een opleiding met een relatief hoge baangarantie is de medische secretaresse opleiding. Niet alleen deze opleiding is populair, ook andere opleidingen in de zorg bieden een hoge baangarantie. Kijk ook eens naar de opleiding helpende zorg en welzijn niveau 2.

Opleidingen in de zorg bieden goede baankansen
De twee genoemde voorbeelden zijn opleidingen in de zorg. Het fijne aan deze opleidingen in de zorg is dat ze op ieder niveau worden aangeboden. Dit betekent dat je ongeacht het opleidingsniveau vrijwel zeker een baan vindt na het afronden van een medische opleiding of een opleiding tot ondersteuner in de zorg. In de afgelopen jaren is de behoefte aan geschoold zorgpersoneel fors toegenomen. Logischerwijs heeft de uitbraak van de pandemie hier een grote invloed op gehad. De verwachting is dat de vraag naar zorgpersoneel de komende jaren groot zal blijven.    

Banen in de technische sector met hoge baangarantie 
Niet alleen in de zorg is de vraag naar geschoold personeel groot. Ook in de technische sector zoekt men naar geschikte medewerkers. Net als voor de zorgsector geldt ook voor de techniek dat opleidingen op ieder niveau worden aangeboden. De vraag naar een elektricien, wat je wordt met een opleiding op MBO-niveau is net zo groot, als de vraag naar een IT consultant met WO-niveau. Men verwacht dat de vraag naar technisch geschoold personeel verder toe zal nemen de komende jaren. Dit hangt samen met de digitalisering binnen organisaties. Processen worden steeds vaker geautomatiseerd, waarbij technisch personeel onmisbaar is. 

Personeel gezocht in het onderwijs 
Een derde sector waar de vraag naar nieuwe medewerkers groot is; het onderwijs. Al jaren is het aantal docenten in met name het basisonderwijs te laag. Dit betekent dat klassen of zelfs complete scholen moeten worden samengevoegd, dat de begeleiding op individueel niveau afneemt, enzovoorts. Volg een opleiding als de pabo op HBO-niveau, om als leerkracht in het basisonderwijs aan de slag te kunnen gaan. 

Feedback: info@mnlk.nl

Lees ook: Maak je thuiswerkplek ultiem comfortabel met deze tips

Related posts
Business & Luxury #MNLK

Slim geld lenen voor je bedrijf? Zo pak je het aan

2 Mins read
Als ondernemer sta je mogelijk niet te springen om geld te lenen. Logisch, want je gaat in dat geval een schuld aan….
More #MNLK

Zakelijk lenen als starter

2 Mins read
Starten met een eigen bedrijf is spannend en een moeilijke opgave, zowel zakelijk als financieel gezien. Veel startende ondernemers maken gebruik van…
More #MNLK

Alles over de grote verscheidenheid aan banen

2 Mins read
Weet jij al wat je later wilt worden? Of ben je daadwerkelijk geworden wat je als kind altijd al wilde worden? Misschien…