Your daily dose of inspiration and motivation

Relax & Travel #MNLK

Welke taal spreken ze in Monaco?

1 Minuten leestijd

Monaco wordt officieel het Prinsdom Monaco genoemd. Het is een onafhankelijke microstaat en stadstaat en kan worden gevonden aan de Franse Rivièra in West-Europa. Het land wordt aan zijn drie zijden begrensd door Frankrijk en de andere kant wordt begrensd door de Middellandse Zee, waar het land ongeveer twee vierkante kilometer beslaat van de Cote dˈAzur, waar de Alpes Maritimes samenkomen met de Middellandse Zee. Het Prinsdom Monaco is een constitutionele monarchie en heeft een totale oppervlakte van 2,02 vierkante kilometer en de totale bevolking is ongeveer 37.800. Het is het op een na kleinste autonome land ter wereld en tevens het meest bevolkte land. Deze populatie is echter ongebruikelijk in die zin dat de lokale Monegaskische bevolking een minderheid in hun land is. De grootste populatie is die van de Fransen die in totaal 28,4% van de bevolking uitmaken. De Monegaskische mensen vormen in totaal 21,6% van de bevolking, Italianen (18,7%), Britten (7,5%), Belgen (2,8%), Duitsers (2,5%), Zwitsers (2,5) en staatsburgers uit de Verenigde Staten ( 1,2%).

Ze spreken Frans in Monaco

Frans is de officiële taal van Monaco. Het is ook het meest voorkomende dialect in het land vanwege de rol die Frankrijk heeft gehad over de staat sinds de bezetting van Nice en Nizzardo rond Monaco. De taal wordt gesproken door ongeveer 58% van de totale bevolking van het land.

Monégasque, ook wel Munegascu genoemd, is de moedertaal die wordt gebruikt door de Monegaskische bevolking. Het is een dialect van de moderne Ligurische taal en lijkt in zekere mate op het Italiaans. Monégasque maakt deel uit van de West-Romaanse taalfamilie en deelt een aantal kenmerken met de reeks Ligurische talen die in Genua wordt gebruikt.

Leestip -> Carbon Champagne – De F1 flessen gemaakt van echt carbonOntdek Monaco met deze 4 highlights