The Online Lifestyle Magazine 

More #MNLK

Welke vloer past het beste bij jouw woonstijl

2 Mins read

Het is niet altijd even simpel om de keuze voor een vloer te maken. Een vloer maakt in je interieur een van de grootste delen van het oppervlak uit. Daarom is het belangrijk om je keuze af te stemmen op de woonstijl die je voor ogen hebt. Een houten vloer past bijvoorbeeld mooi bij een landelijke inrichting en een pvc vloer in een modern en strak interieur. Het is wat dat betreft handig om een vergelijking te maken tussen deze meerdere vloersystemen, zoals bij Issa Vloeren. Dan zie je al snel welk vloersysteem de voorkeur krijgt in je interieur. Uiteraard zijn er nog veel meer soorten vloeren te onderscheiden die al dan niet over overeenkomsten beschikbaar. Bijvoorbeeld het naadloze oppervlak dat zowel op pvc vloeren als op gietvloeren van toepassing is.

Houten vloer voor Scandinavische woonstijl

Een Scandinavische woonstijl kenmerkt zich door natuurlijke materialen en lichte kleuren. Daar past een houten vloer natuurlijk perfect bij. Een houten vloer in de vorm van een parketvloer is bovendien stijlvol, zodat het Scandinavische interieur er een exclusief karakter door krijgt. Een houten vloer past ook in een landelijk interieur in klassieke stijl of in een romantisch ingerichte woning.

Gietvloer voor industriële woonstijl

Een gietvloer is perfect als je in de woning een industriële woonstijl wilt creëren of misschien al hebt. Een gietvloer is in effen kleur te realiseren, zoals in antraciet. Dat past mooi bij de industriële meubels van hout, glas en staal. Er is nog een draai te geven aan gietvloeren door deze met een betoneffect uit te laten voeren. Het effect van beton combineert dan met de voordelen van comfort, slijtvast karakter en warmte.

Pvc vloer voor moderne interieurs

In moderne interieurs maakt men steeds vaker de keuze voor een pvc vloer, zoals een Floorify vloer. Pvc vloeren zijn niet voor niets zo populair. Dat is onder meer te danken aan de vele opties voor design en kleur. Het is net zo goed mogelijk om een pvc vloer met houtlook te creëren als met een betoneffect. Wat dat betreft past een pvc vloer niet alleen in moderne interieurs, maar ook bij andere woonstijlen. De juiste pvc vloer is comfortabel, waterbestendig en is zelfs toe te passen in een vochtige ruimte. Het voordeel van naadloze vloeren, zoals een gietvloer en pvc vloer is dat deze door het naadloze aanzien voor een unieke verbinding zorgen. Bijvoorbeeld als je de vloer in meerdere ruimtes laat doorlopen.

Feedback: info@mnlk.nl

Lees ook: Leuke ideeën om je huis in te richten
En deze: In Italië wonen? Deze dingen moet je weten