The Online Lifestyle Magazine 

Drinks & Food #MNLKSport & Lifestyle #MNLK

Welke voeding heb je nodig om spiermassa op te bouwen?

2 Mins read

Wil je gespierder worden en dus meer spiermassa opbouwen? Dan is krachttraining onmisbaar. De meest populaire vormen van krachttraining zijn gewichtheffen, bodybuilding en met losse gewichten trainen. Als je op de juiste manier traint én daarnaast goed let op je voeding, bouw je meer spiermassa op (en gaat je vetmassa naar beneden).

Hoe gaat spieropbouw in zijn werk?

Je spieren veranderen door ze op regelmatige basis te belasten met gewichten. Dit heeft een aantal positieve gevolgen. Je spiervezels veranderen en worden groter, je bloed stroomt beter en je kunt je energie beter omzetten.

Doordat je je spieren regelmatig belast, ontstaat er schade in de spiervezels. De eiwitten in je spieren, die verantwoordelijk zijn voor spiersamentrekkingen, beschadigen hierdoor met als resultaat; spierpijn. De eiwitten die kapot zijn gegaan worden door je lichaam opgeruimd. Tijdens het herstellen van je lichaam worden er vervolgens nieuwe eiwitten aangemaakt.

Doe je regelmatig aan krachttraining, dan worden er in je spieren steeds meer eiwitten aangemaakt. De spier zorgt er op deze manier voor dat er niet opnieuw schade ontstaat. Dit noemen ze ook wel supercompensatie. Ga je dus steeds zwaarder trainen en doe je dit op een regelmatige basis, dan zal je spier steeds blijven groeien. Om de eiwitten in je spieren te herstellen, is het dus belangrijk dat je eiwitrijke voeding eet om je spieren te laten groeien.

Spiermassa opbouwen

Goede voeding voor een optimale spiergroei

Wil je goed kunnen presteren dan is gezond eten altijd de basis. Als je gezond eet en daarnaast een gevarieerd voedingspatroon aanhoudt, dan krijg je voldoende eiwitten binnen. Wil je echter meer spiermassa opbouwen, dan wordt geadviseerd om meer eiwitten te eten. Je zou er bijvoorbeeld voor kunnen kiezen om meer yoghurt en kwark te eten. Hier zitten veel eiwitten in en weinig vetten.

Ook kipfilet, tofu, bonen en noten zijn bronnen van gezonde eiwitten. Het is niet nodig om meer te nemen aan eiwitten dan je lichaam nodig heeft, dit zorgt er namelijk niet voor dat je spieren harder groeien. Als je teveel eiwitten eet, dan zet je lichaam dit om in vet.

Zwaarder worden door krachttraining

Als je lichaam meer spierweefsel aanmaakt, dan kan het zijn dat je zwaarder wordt in gewicht. Dit komt omdat spieren zwaarder wegen dan vet. Meer spiermassa zorgt ervoor dat je meer calorieën verbrandt. En het fijne is, niet alleen tijdens de training verbrand je meer calorieën, ook tijdens de rustmomenten. Spierherstel kost energie en dit zorgt ervoor dat de verbranding in de spieren gewoon door blijft gaan.

Check ook: Waarom havermout gezond is

Related posts
Sport & Lifestyle #MNLK

Hoe val je af en bouw je spiermassa op?

2 Mins read
Een groot deel van de bevolking is te zwaar en lijdt aan obesitas. Dit wordt voor het overgrote deel veroorzaakt door verkeerd…
Sport & Lifestyle #MNLK

Tips om goed te presteren tijdens je bodybuilding training

2 Mins read
Veel mensen die aan bodybuilding training doen zijn op zoek naar de toename van spierhypertrofie. Het kan echter een tijdje duren om…
Sport & Lifestyle #MNLK

Welk gewicht hoort bij welke lengte?

2 Mins read
Sommige mensen kunnen met gemak van alles eten zonder fors in gewicht toe te nemen of zelfs geen grammetje aan te komen,…