The Online Lifestyle Magazine 

More #MNLK

Welke wijnklimaatkast past in jouw keuken?

2 Mins read

Wist je dat de koelkast in jouw keuken niet de beste plek is om wijn te bewaren? Ook het bewaren van wijn in een reguliere kelder is vaak niet optimaal. De temperatuur in de kelder schommelt namelijk veel en om wijn goed te bewaren is een constante temperatuur belangrijk. Om wijn op de juiste temperatuur te bewaren, koop je een wijnklimaatkast. Maar welke varianten zijn er? En welke past het beste in jouw keuken?

Inbouw of vrijstaande wijnkoelkast

Als wijnliefhebber weet je dat je wijn op de juiste temperatuur moet bewaren en dat dit het beste kan in een wijnkoelkast zodat je de perfecte temperatuur in kan stellen. Maar wat voor model past het beste bij jouw thuis? Een inbouw wijnkoelkast heeft een tijdloos en strak design die onderdeel uitmaakt van het geheel in jouw keuken een een vrijstaand model kan juist dé echte eyecatcher zijn in jullie huis.

De inbouw variant is er in twee hoogtematen: 45 centimeter (zodat de kast perfect past bij alle andere inbouw apparatuur) of 88,5 centimeter. Met deze twee maten heb je plek tot wel 48 flessen wijn. Deze inbouw wijnkoelkasten hebben altijd een breedtemaat van 60 centimeter, zodat de koelkast perfect in de nismaat van de keuken past.

Een groot voordeel van een inbouw model is dat je alle wijnen op de juiste hoogte hebt. Je hoeft niet meer te bukken om achter in de kast te zoeken naar een fles wijn en je hoeft ook niet meer de kelder in voor een gekoelde fles. Dankzij uitschuifbare, houten plateaus trek je de wijnflessen zo naar je toe.

Vrijstaande wijnkoelkast
Heb je nog een hoekje vrij in de (woon)keuken? Dan is een vrijstaande wijnkoelkast het perfecte model voor jou. Je vindt hier vrijstaande modellen van 12 tot 154 flessen! Er zit dus gegarandeerd een model tussen die bij jouw wensen past.

Met een vrijstaande kast kun je je keuken extra luxe laten uitstralen. Maar, heb je ook al eens gedacht aan een buitenkeuken? Een zwarte wijnklimaatkast of juist een metallic kleurige klimaatkast geeft jouw buitenkeuken nét dat beetje extra.

Een grote of kleine wijnkoelkast?

Er is slechts één vraag die je jezelf moet stellen om de grootte van de wijnklimaatkast te bepalen: hoeveel flessen wijn wil je klaar hebben liggen? Heb je genoeg aan twee doosjes wijn? Dan is een koelkast voor 12 flessen wijn groot genoeg! Maar wil je ook voorbereid zijn op onverwachte momenten en verjaardagen? Dan zijn er ook opties voor 18 tot wel 154 flessen.

De voordelen van 2 zones

De grootste wijnliefhebbers stemmen de wijn af op de maaltijd. Een glas witte wijn smaakt heerlijk bij vis en rode wijn versterkt de smaak van een lekker stukje vlees. Misschien ben je iemand die voor de hele week bepaalt wat er op tafel komt. Dan kun je daar vroegtijdig een wijntje bij bedenken. Of misschien ben je iemand die op de dag zelf bepaalt welk gerecht op tafel komt en welke wijn daarbij hoort. Dan wil je op het moment zelf ook kunnen kiezen welke wijn hier het beste bij past.

Voor beide situaties is een wijnkoelkast met 2 zones de ideale manier om altijd wijn op de juiste temperatuur te hebben. In de bovenste zone kun je witte en rosé wijn klaarleggen en onderin leg je rode wijnen klaar. Zo kom jijzelf en eventuele gasten nooit voor verassingen te staan.

Onderbouw wijnklimaatkasten

Ben je op zoek naar een wijnklimaatkast mét 2 zones die je makkelijk kunt plaatsen in jouw keuken? Dan is het onderbouw model geschikt voor jou. Tijdens het koken doe je een stapje opzij, een deurtje open en je hebt al een heerlijk glaasje wijn.

Feedback: info@mnlk.nl

Lees ook: Waarom zou je kiezen voor biologische wijn?