The Online Lifestyle Magazine For Him

More #MNLK

WhatsApp Business: het zakelijke broertje van WhatsApp

1 Mins read

WhatsApp kent en gebruikt iedereen wel. Wat veel mensen niet weten, is dat naast de standaardversie van WhatsApp ook een bedrijfsversie van de app op de markt is. Die versie draagt de naam WhatsApp Business en richt zich nogal logisch op professionele gebruikers. Als jij een bedrijf hebt, zou je misschien ook wel voordeel kunnen halen uit deze app. Lees er hieronder alles over.

Wat is WhatsApp Business?

In tegenstelling tot zijn grote broer, richt Whatsapp Business zich voornamelijk op kleine bedrijven of ondernemers die gemakkelijk in contact willen komen met hun klanten. Bedrijven kunnen gebruikmaken van de Business-versie om bijvoorbeeld bestellingen op te nemen, problemen van klanten op te lossen door middel van chatbots of automatische afwezigheidsberichten opstellen. Denk bijvoorbeeld aan een café waar je een bestelling kan doorgeven door eenvoudigweg op WhatsApp een bericht te sturen naar de eigenaar.

Uitgebreide functies

De standaardversie van WhatsApp is vrij beperkt in functies. Je kan bellen, videochatten en af en toe een grappig gifje sturen naar je vrienden. Daar stopt het dan ook wel een beetje. WhatsApp Business biedt daarentegen iets meer functies die voor kleine bedrijven handig van pas kunnen komen. Zo kunnen bedrijven een uitgebreid profiel aanmaken op de app. Daarin kunnen ze informatie tonen die voor hun klanten van belang is, zoals locatie, openingsuren of telefoonnummer.

Overal beschikbaar

Je kan gemakkelijk aan de slag met de Business-versie van WhatsApp op mobiel, in de desktopapp of in je webbrowser. Genoeg flexibiliteit dus om in contact te blijven met je klanten. Ook overstappen van de standaardversie van Whatsapp naar de Business-versie is kinderspel en gebeurt in slechts enkele klikken. Let er wel op dat je je berichtengeschiedenis van Whatsapp Business verliest als je uiteindelijk beslist om terug over te stappen naar de standaardversie van WhatsApp.

Zoals je ziet, heeft WhatsApp Business heel wat in petto voor kleine bedrijven. Lijkt het proberen waard, toch?

Leestip -> Last van een storing bij Whatsapp?WhatsApp Web (downloaden voor op pc, app etc.)