Drinks & Food #MNLK

Whey Proteïne

2 Mins read

Bijna iedereen vindt het wel fijn om er een beetje goed uit te zien en fit te zijn. Een fit persoon zit over het algemeen een stuk lekkerder in zijn of haar vel dan een persoon die niet sport. Onder het woord fit kunnen echter verschillende betekenissen worden verstaan. Voor de ene is fit zijn afgetraind zijn en geen buikje hebben, terwijl de ander onder fit zijn een grote hoeveelheid aan spiermassa bestaat. Steeds meer mensen, waaronder vooral jongere mannen doen dan ook aan krachttraining met als doel bredere, grotere en sterkere spieren te krijgen. Bij het doen van krachttraining is het echter van cruciaal belang voldoende eiwitten binnen te krijgen. Whey Proteïne speelt hierbij de afgelopen jaren een steeds grotere rol, maar wat is Whey Proteïne precies?

Lees dit artikel door en bekijk de video’s om meer informatie in te winnen.

YouTube video

Wat is Whey Proteïne eigenlijk?

Whey Proteïne is een poederachtige substantie die in diverse sportzaken gekocht kan worden. Wanneer je aan krachttraining doet met het doel je spieren te ontwikkelen, zorg je in eerste instantie eigenlijk dat er scheurtjes ontstaan in je spieren. Dit gebeurt namelijk tijdens het trainen. Je wordt sterker doordat deze scheurtjes met de tijd herstellen. Na deze herstelfase is de scheur in je spier genezen en is je spier sterker geworden dan dat hij voorheen was.

Protein shake

De fase dat je scheur aan het herstellen is, is bijvoorbeeld ook de fase dat je last hebt van spierpijn. Tijdens deze herstelfase is het echter van cruciaal belang dat je voldoende proteïne binnenkrijgt. Proteïne zijn eiwitten en eiwitten dragen bij aan een goede ontwikkeling van de spieren. Whey Proteïne is eigenlijk simpelweg een poeder die je mengt met je drinken. Op deze manier maak je een proteïne shake die dus bijdraagt aan de herstel van je spieren.

YouTube video

Waarom Whey Proteïne gebruiken?

Wanneer je aan zware krachttraining doet kan het erg lastig zijn om voldoende eiwitten uit je dagelijkse voeding te halen. In sommige gevallen is dit zelfs vrijwel onmogelijk. Dan is het slim om na de training een Whey Proteïne shake te drinken, omdat deze al snel tussen de 20 en 30 gram aan eiwitten kan bevatten. Dit is een relatief groot deel van wat je dagelijks nodig hebt. Whey Proteïne is 1 van de puurste vormen van eiwitten. Dit is dan ook de reden dat het zo enorm veel wordt gedronken door sporters.

Het gebruik van Whey Proteïne zorgt ervoor dat je spieren niet verzuren na een zware krachttraining en het draagt dus bij aan een gezonde ontwikkeling van de spieren. Overigens kan het helpen overtollig vet te verbranden.

-> Base247

En als laatste, check ook deze video:

YouTube video

Feedback voor ons kan toegezonden worden aan: info@mnlk.nl

Related posts
Sport & Lifestyle #MNLK

Uitleg over Whey en Caseïne eiwit

2 Mins read
Als je bezig bent met een gezonde lifestyle en regelmatig de sportschool bezoekt heb je sowieso wel eens gehoord van eiwitshakes. Misschien…
Drinks & Food #MNLK

De voordelen van een Proteïn blend

3 Mins read
Vrijwel iedereen die aan fitness doet, op welke manier dan ook, komt op een gegeven moment in aanraking met eiwitshakes. En als…
Drinks & Food #MNLK

Waarom Whey isolaat eiwit poeder optimaal kan zijn voor het opbouwen van spiermassa

2 Mins read
Als het gaat om het opbouwen van spieren, zijn er weinig voedingsmiddelen of supplementen die krachtiger zijn dan Whey isolaat eiwit poeder….