The Online Lifestyle Magazine For Him

Relax & Travel #MNLK

Wil je een dagje weg in West-Brabant? Bezoek dan eens het vogelrevalidatiecentrum Zundert

2 Mins read

Het vogelrevalidatiecentrum Zundert vangt elk jaar zo’n 6.000 inheemse vogels en andere dieren op die problemen hebben. Denk daarbij aan een aangereden of aangevallen vogel. Het vogelrevalidatiecentrum (VRC) staat bekend om de liefdevolle en professionele verzorging van de dieren. Als de vogels opgeknapt zijn, worden ze weer losgelaten. Ze spreiden hun vleugels en vliegen weg: dát is het doel van de opvang. Het centrum organiseert rondleidingen, workshops en lezingen in een groene omgeving (hier zijn wel kosten aan verbonden) . Het is een ideale bestemming voor een familiedag.

Op zoek naar een goede locatie voor een kinderfeestje? In het VRC Zundert is het goed mogelijk om een kinderfeestje te vieren (de minimumleeftijd is 7 jaar): kinderen kunnen hier naar hartenlust knutselen en een nestkastje in elkaar timmeren. Of ze kunnen meedoen aan een leuke speurtocht. Tijdens zo’n kinderfeestje leren de kinderen veel over de roofvogels en uilen van de opvang. Je kan uitgebreid wandelen door de educatieve natuurtuin en daarna genieten van een lekker kopje koffie in natuureducatiecentrum De Luitert. Er is een zonnig terras aanwezig.

Bezoek ook eens natuurwinkel De Akster voor verrekijkers, telescopen, boeken, kaarten en allerlei leuke cadeautjes. Ook scholen en bedrijven weten het centrum te vinden. Natuureducatiecentrum De Luitert is uitermate geschikt voor het houden van meetings en vergaderingen. Het Vogelrevalidatiecentrum Zundert is niet elke dag geopend, maar dieren kunnen hier altijd gebracht worden.

Op maandag tot en met zaterdag kan je dat persoonlijk doen tussen 9.00 uur en 16.00 uur. Op andere tijden kan het dier achtergelaten worden in de daarvoor bestemde Vogelkist aan de linkerzijde van het hoofdgebouw van de opvang.

Korting Vogelrevalidatiecentrum Zundert

Het Vogelrevalidatiecentrum Zundert is in principe gratis te bezoeken; korting is dus niet van toepassing. Voor lezingen, rondleidingen, workshops en kinderfeestjes kun je kiezen uit verschillende arrangementen. Het VRC Zundert werkt met vrijwilligers en is afhankelijk van giften, donaties en sponsoring. Lezingen en rondleidingen kosten €4,50 tot €6,00. Workshops kosten meestal €10,00.

Wil je vogels tekenen en/of schilderen? Dat kan: deze workshop wordt gegeven door een tekendocent en kost €125,00 per 20 deelnemers (plus €7,50 materiaalkosten per persoon). Kinderfeestjes kosten €16,50 per persoon. Daarbij krijgen de kinderen een lekkere muffin, limonade en pannenkoeken. Het minimumaantal deelnemers voor de kinderfeestjes is 8 personen.

Adres en openingstijden Vogelrevalidatiecentrum Zundert

De naam zegt het al: het Vogelrevalidatiecentrum Zundert is gevestigd in Zundert. Dit dorp ligt in West-Brabant, vlak bij de grens met België. Het is het geboortedorp van kunstschilder Vincent van Gogh en daarom trekt Zundert veel toeristen aan. Het Vogelrevalidatiecentrum ligt net buiten Zundert, tussen de weilanden en bomen. Het adres van Vogelrevalidatiecentrum Zundert is:

  • Luitertweg 36a
    4882 TD Zundert

Parkeren bij het centrum is gratis. Het centrum is toegankelijk voor mindervaliden: er zijn verschillende voorzieningen getroffen voor rolstoelgebruikers. Honden zijn niet toegestaan. Je kan telefonisch contact opnemen met het centrum via 076-5974165. Of stuur een mail naar info@vrczundert.nl, bijvoorbeeld als je je wil aanmelden voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van wat er allemaal in de opvang speelt.

De openingstijden van Vogelrevalidatiecentrum Zundert zijn als volgt: zaterdag van 10.00 uur tot 16.00 uur en woensdag van 13.00 uur tot 16.00 uur. In de maanden april tot en met september zijn ze ook op zondag geopend: van 10.00 uur tot 16.00 uur. In de maanden juli en augustus is het centrum het langst geopend: woensdag tot en met vrijdag van 13.00 uur tot 16.00 uur en in het weekend van 10.00 uur tot 16.00 uur.

Feedback: info@mnlk.nl

Leestip -> Ontdek Zoo Parc Overloon
Leestip -> Ontdek Zweeds Lapland