Mind & Soul #MNLK

Admiraal William McRaven: ‘Als je de wereld wil veranderen, begin dan met het opmaken van je bed!’

1 Mins read
Het eerste wat je in de ochtend moet doen als je uit bed stapt is je bed opmaken. Waarom? Je komt dan namelijk in een positieve mindset van taken afvinken. Je wordt hierdoor productiever, meer resultaatgeorienteerd en hebt ook nog eens een opgemaakt bed. US Navy admiraal William McRaven licht graag toe in deze inspirerende video wat voor een impact deze simpele tip heeft op de rest van je dag.

Het klinkt wellicht als absurd advies, maar het is als een fundament voor de rest van je dag. Als je namelijk niet eens de tijd en moeite neemt om een simpele taak als je bed opmaken, hoe ga je dan de rest van de dag de complexere taken aanpakken? En hoe waardeloos je dag ook is verlopen, je komt tenminste dan wel weer thuis in een keurig opgemaakt bed.

De admiraal heeft hier zelfs een heus boekwerk over geschreven die sinds kort ook in het Nederlands verkrijgbaar is. Zie de productlink onder de video.

Lees ook: Professor Matthew Walker kan je meer vertellen waarom slaap zo essentieel voor ons functioneren is

Related posts
More #MNLK

Hoe houd je het spannend in de slaapkamer?

2 Mins read
Voor veel stellen is het een uitdaging: spanning in de slaapkamer als je al een flinke tijd samen bent. Kinderen, drukke baan,…
More #MNLK

Leuke ideeën om je huis in te richten

2 Mins read
Onze woning is de plek waar we ons thuis voelen, waar we even tot rust komen en onszelf kunnen zijn. Het huiselijk…
Mind & Soul #MNLK

16x motiverende quotes en uitspraken

1 Mins read
Een quote of een uitspraak kan jou inspireren, je leven veranderen en tot succes leiden. Bijvoorbeeld om te beginnen met sporten, of…