The Online Lifestyle Magazine 

Business & Luxury #MNLKSport & Lifestyle #MNLK

Winteraccessoires voor mannen: 5 sterke, stijlvolle en praktische tips!

2 Mins read

De tijd dat accessoires enkel en alleen voor vrouwen bedoeld waren ligt (gelukkig) ver achter ons. Mannen worden bedolven onder de opties wat betreft hippe accessoires. Hartstikke fijn ook voor mannen en hun vrienden en vriendinnen: Het wordt een stuk makkelijker om mooie cadeaus voor de feestdagen te vinden. Aan de andere kant wordt het ook steeds moeilijker om de perfecte accessoires uit het massale aanbod te vissen. Keuzes, keuzes…

Welke accessoires mogen deze winter echt niet ontbreken? Je leest het in dit blog. Wie weet schiet het perfecte cadeau voor de feestdagen je zo te binnen!

1.    Het horloge

Een horloge lijkt natuurlijk niet echt een dingetje van de laatste tijd. We kennen allemaal het beeld van een strak geklede, stoere man zoals we hem tegenwoordig kennen van series als Peaky Blinders. Een zakhorloge is onmiskenbaar verbonden bij dit beeld. Een belangrijk verschil is dat deze klokken niet om de pols werden gedragen.

Het polshorloge zoals we die nu kennen stamt namelijk pas uit het eind van de 19e eeuw. In het begin was het polshorloge – zoals bij de meeste accessoires – lange tijd niet populair en werd het gezien als vrouwensieraad. Nu denken we daar gelukkig anders over en zijn horloges een onmisbaar onderdeel van menig outfit van een modebewuste man. Strak minimalistisch, uitbundig of smart. Opties genoeg!

2.    De (zonne)bril

Een ander item waarvan je denkt; ‘hè, daar is toch niks bijzonders aan?’ is de (zonne)bril. Nu heb je in de Nederlandse winters jammer genoeg niet heel vaak een zonnebril nodig. Op een sporadische zonnige dag na is het doorgaans geen weer voor een zonnebril. Niet getreurd: Steeds meer mannen dragen voor hun plezier een ‘gewone’ bril! Hippe monturen zijn tegenwoordig bij elke modewinkel te koop. Vaak zit er niet eens glas op sterkte in, maar is het gewoon een gaaf accessoire. Zonder glazen op sterkte is het trouwens ook een stuk goedkoper!

3.    De riem

Maar een riem is toch gewoon om te zorgen dat je broek niet afzakt? Dat klopt, maar niet alleen dat. Vooral bij formeel geklede mannen is een riem veel meer dan dat. We hebben het dan niet per se over de schreeuwerige riemen met uitbundig logo’s, maar over de strak afgewerkte lederen varianten zoals van Bommel riemen. Strak en enigszins minimalistisch is deze winter de way to go. Pas wel op: Zorg ervoor dat je riem matcht met je schoenen. Hetzelfde leer en dezelfde kleur is essentieel. Je wilt natuurlijk niet dat je gek gekleurde riem afbreuk doet aan je strakke Floris van Bommel schoenen. Zonde en een echte killer van je outfit!

4.    Elektronica

Elektronica mag je tegenwoordig ook wel rekenen onder accessoires. Denk hierbij aan AirPods of stijlvolle koptelefoons om muziek mee te luisteren, maar ook aan mobiele telefoons en laptops. Behalve voor het praktisch nut dienen ze nu ook een esthetisch doel. Net als horloges zijn het voor mannen een ding geworden om status uit te drukken (al zullen ze dat natuurlijk nooit toegeven). Elektronica wordt vooral uitgekozen op hoe het staat, niet op hoe het werkt. Pluspunt voor de winter: Koptelefoons houden ook nog eens je oren warm!

5.    De muts of beanie

Over warme oren gesproken. Hét accessoire van de winter is uiteraard een beanie. Lekker warm op de fiets en het ziet er ook nog eens goed uit. Je zou er haast van opkijken hoe veel kleuren, modellen en materialen je kunt vinden. Kleine modellen die je oren niet bedekken zijn erg in trek, maar voor liefhebbers van warme oren is er ook meer dan genoeg keus. Herfstachtige kleuren zijn dit najaar erg in trek, check maar eens bij je favoriete kledingwinkel. Een groot voordeel is dat een nieuwe muts precies binnen het gemiddelde suprisebudget ligt, dus sla je slag!


Check ook: Bos Men Shop voor meer mooie stijlvolle items >>
Check ook: PrachtigKado voor unieke cadeaus voor hem >>
Related posts
More #MNLK

Welke kleding trends kunnen we verwachten in 2021? 

2 Mins read
Een nieuw jaar, een nieuwe kledingkast! Althans, dat is wat voor een grote groep mannen geldt. Hoe vaak vernieuw jij de kleding…
More #MNLK

Huychman: embrace the dark and own the light

2 Mins read
Maak kennis met Nederlands nieuwste modemerk. Huychman is er speciaal voor de persoon die ambitieus in het leven staat en er alles…
More #MNLK

Stijlvol kleden in de winter? Tips & trends

1 Mins read
De winterperiode is niet direct dé tijd van het jaar waarin mensen aandacht besteden aan hun performance en kleding. Veel mensen kleden…