The Online Lifestyle Magazine 

More #MNLK

Wist je dat je tegenwoordig online een vrachtwagen kunt kopen? Hier moet je op letten!

3 Mins read

Online winkelen is niet alleen beperkt tot kleding en elektronica. Je kunt nu namelijk ook online een vrachtwagen kopen! Steeds meer dealers bieden de mogelijkheid om vrachtwagens via internet aan te schaffen. Maar waar moet je op letten als je online een vrachtwagen wilt kopen? In dit artikel bespreken we enkele aandachtspunten die je in gedachten moet houden bij het online kopen van een vrachtwagen.

Van het vergelijken van specificaties tot het inspecteren van de vrachtwagen bij aflevering, we geven je alle informatie die je nodig hebt om een verstandige aankoopbeslissing te maken.

Wat zegt het bouwjaar over de vrachtwagen?

Het bouwjaar van een vrachtwagen is een factor om rekening mee te houden bij het kopen van een tweedehands vrachtwagen. Een ouder bouwjaar kan betekenen dat de vrachtwagen meer slijtage heeft en mogelijk meer onderhoud nodig heeft. Aan de andere kant kan een ouder model vrachtwagen nog steeds in goede staat verkeren en een betere prijs-kwaliteitverhouding bieden dan een nieuwer model.

Bij het bepalen van het bouwjaar van de vrachtwagen moet je niet alleen kijken naar het jaar waarin de vrachtwagen werd gebouwd, maar ook naar het modeljaar en de datum van eerste registratie. Het modeljaar kan namelijk verschillen van het productiejaar, omdat sommige vrachtwagenfabrikanten nieuwe modellen aanbieden voordat het productieproces volledig is afgerond. Daarom kan het voorkomen dat een vrachtwagen van een later bouwjaar toch een oudere modelaanduiding heeft.

De datum van eerste registratie geeft aan wanneer de vrachtwagen voor het eerst op de weg werd toegelaten. Dit is belangrijk omdat het invloed kan hebben op de belastingtarieven en -regels waaraan de vrachtwagen onderhevig is. Bovendien kan de datum van eerste registratie een indicatie geven van hoe lang de vrachtwagen al in gebruik is en hoeveel kilometers hij heeft afgelegd.

Bij het bepalen van het bouwjaar is het ook verstandig om rekening te houden met eventuele veranderingen die in de loop der tijd zijn aangebracht aan het model van de vrachtwagen. Soms worden er na de productie nog wijzigingen aangebracht aan de vrachtwagen, zoals verbeteringen in de technologie of design. Deze wijzigingen kunnen invloed hebben op de waarde van de vrachtwagen en moeten dus worden meegenomen in de aankoopbeslissing.

Beoordelen van de onderhoudshistorie

Om de onderhoudshistorie van een vrachtwagen te beoordelen, kun je beginnen met het opvragen van het onderhoudsboekje of de onderhoudshistorie bij de verkoper. Hierin staat alle informatie over de onderhoudsbeurten en reparaties die zijn uitgevoerd, inclusief de data en de kilometerstanden. Als de verkoper geen onderhoudsboekje kan overhandigen, kun je contact opnemen met de garage(s) waar de vrachtwagen in onderhoud is geweest en vragen naar de onderhoudshistorie.

Als je de onderhoudshistorie hebt verkregen, kun je deze beoordelen op de frequentie en de aard van de onderhoudsbeurten en reparaties. Een regelmatig onderhouden vrachtwagen heeft minder kans op grote reparaties in de toekomst en kan langer meegaan. Ook kun je letten op de kwaliteit van de gebruikte onderdelen en het vakmanschap van de uitgevoerde reparaties.

Het ontbreken van een onderhoudshistorie is geen goed signaal en kan betekenen dat er onvoldoende onderhoud is uitgevoerd. In dat geval is het verstandig om de vrachtwagen te laten inspecteren door een deskundige voordat je tot aankoop overgaat.

Twijfel? Kies dan voor een nieuwe vrachtwagen

Het kopen van een nieuwe vrachtwagen kan voordelen bieden ten opzichte van het kopen van een tweedehands voertuig. Een nieuwe vrachtwagen heeft bijvoorbeeld geen onderhoudshistorie, wat betekent dat je vanaf het begin zelf de regie hebt over het onderhoud.

Hierdoor kun je ervoor zorgen dat de vrachtwagen altijd op tijd onderhouden wordt en dat er alleen gebruik wordt gemaakt van kwalitatief hoogwaardige onderdelen. Dit kan op de lange termijn kostenbesparend zijn, aangezien je minder snel te maken zult krijgen met grote reparaties of vervanging van onderdelen.

Daarnaast bieden nieuwe vrachtwagens vaak de nieuwste technologieën en veiligheidsvoorzieningen, waardoor ze efficiënter en veiliger zijn dan oudere modellen. Bovendien kun je bij het kopen van een nieuwe vrachtwagen vaak zelf de specificaties bepalen en deze afstemmen op jouw specifieke behoeften en wensen.

En ja, tegenwoordig kun je dus online een nieuwe vrachtwagen uitkiezen en direct afrekenen. Zelfs een trekker, aanhangwagen of bakwagen kopen is vandaag de dag mogelijk. Je kunt aanzienlijk eenvoudiger de opties met elkaar vergelijken en het aanbod is vele malen groter. Als koper ben je daardoor altijd beter af.

Feedback: info@mnlk.nl