The Online Lifestyle Magazine 

More #MNLK

Wist je dat Texel ook een eigen dierentuin heeft?

3 Mins read

Nederland kent veel dierenparken en dierentuinen. Zowel op het vaste land als op onze eilanden. Wist je namelijk dat waddeneiland Texel ook een eigen dierentuin had? Een dierentuin die zeker de moeite waard is om een keer te gaan bezoeken.

Je kunt er veel verschillende dieren vinden. Je hebt her verschillende zoogdieren, vogels, roofvogels, vlinders en reptielen. In totaal heeft de Texel Zoo meer dan 40 diersoorten en wel meer dan 500 verschillende vogelsoorten. Het fijne aan de Texel zoo is, is dat het heel diervriendelijk is. Zowel de vogels als de vlinders beschikken over een eigen tuin waar ze geheel vrij door heen kunnen vliegen zodat ze zelf ook kunnen genieten van het prachtige park. Ook kan jij hier, als bezoeker van de Texel zoo, door heen wandelen. Zo kun je samen met de prachtige vogels dit interactieve park ontdekken.

Soorten zoogdieren in Texel Zoo

Er wonen verschillende zoogdieren in de Texel Zoo. Van de Noord-Amerikaanse prairiehond tot de parmawallaby uit Nieuw-Zeeland en van de Corsacvos tot de witoorpenseelaapjes. Ook mogen de stokstaartjes natuurlijk niet ontbreken in dit park. Wat de Texel Zoo zo onderscheidend maakt is dat er veel verschillende diersoorten te vinden zijn, vooral bij de vogelsoorten en de zoogdieren, die in andere bekendere grotere dierenparken niet te vinden zijn.

Soorten vogels

De Texelzoo beschikt over veel verschillende exotische vogels die heerlijk vrij rond vliegen in hun eigen tuin in het park. We zijn er zeker van dat er een aantal vogels op het lijstje staan die jij nog niet kent dus bezoek snel het park en ontdek deze kleurrijke bijzondere vogels. Van de schildtoerako die voornamelijk in Senegal te vinden zijn tot de bijzondere Lori van de Blauwe Bergen uit Tasmanië en Australië. Deze vogels die totaal verschillend zijn van elkaar hebben wel met elkaar gemeen dat ze beide prachtig zijn en in veel verschillende kleuren komen. Er zijn nog veel meer vogels te ontdekken, dus haast je naar de Texel Zoo en vergeet niet je camera mee te nemen.

Soorten vlinders

Ben jij een vlinderliefhebber en baal je dat je deze mooie diertjes niet het gehele jaar kunt zien in ons koude Nederland? Dan is de Texel Zoo the place to be voor jou. Met een eigen vlinderpark zul je veel verschillende beauties ontdekken in de meest mooie kleuren. Je kunt de vinders van heel dichtbij bewonderen en als je geluk hebt kom er wellicht eentje even snel op je schouder zitten. De vlinders zijn niet mensenschuw maar zoeken de mensen juist op. Dus wie weet kan jij een leuke selfie maken met een gele siproeta stelenes of meteen blauwe morpho peleides.

Roofvogel shows

Wil jij graag een bijzondere vogelshow zien dan is de interactieve roofvogel show echt iets voor jou. Deze spectaculaire show wordt op donderdag, zaterdag en zondag aangeboden en gaan altijd door om 14u. Je zult verrast worden door de bijzondere en indrukwekkende vogels die laag over u heen vliegen en ze laten hun meest acrobatische kunsten zien. De bijbehorende valkenier zal je alles over de vogels vertellen en je ook de kans geven om vragen te stellen. Zo kun je veel nieuwe feitjes leren over deze machtige vogels.

Eten en drinken

Wil je tijdens het wandelen door het park even een pauze nemen? Dat snappen wij! Gelukkig is die optie er ook in de Texel Zoo en kun je pauzeren in de koffie corner. Geniete van een verse koffie of een lekkere warme thee terwijl je nog even een nabespreking doet over de fantastische dieren die je hebt gezien. Je kunt er ook voor kiezen om een heerlijk hapje bij de koffie of thee te bestellen. Liever frisdrank? Ook dit is geen enkel probleem.

Zelf de dieren voeren

Wil je het park nog interactiever beleven? Je kunt ook vissen en vogels voeren. Je kunt voor slechts een euro een pakketje kopen waarmee je de vissen en vogels kunt verblijden met een lekkere snack.

Feedback: info@mnlk.nl

Leestip -> Ontdek Zoo Parc Overloon
Leestip -> Breng een bezoek aan het Wildlands Adventure Zoo in Emmen

Related posts
More #MNLK

Dierenrijk, beestachtig genieten!

2 Mins read
Genieten van een dagje uit tussen de beestjes. Dat is dé bedoeling van Dierenrijk. En dit genieten geldt zowel voor jong als…
More #MNLK

Net buiten Leeuwarden ligt het prachtige dierenpark AquaZoo Friesland. Hier kun je terecht voor een onvergetelijk dagje uit met de familie of voor een kinderfeestje

2 Mins read
Het is een écht familiepark: gezellig en ruim opgezet met leuke attracties. Houd je van dieren, shows en speeltuinen? In AquaZoo Friesland…
Relax & Travel #MNLK

Op Safari in Beekse Bergen

1 Mins read
Safaripark Beekse Bergen is, zoals de naam al doet vermoeden, het safaripark van Nederland. Uniek aan het park is namelijk dat je…