The Online Lifestyle Magazine 

More #MNLK

(W)OEF! Maak kennis met de grootste hond ter wereld

1 Mins read

We zien in ons leven honden in alle soorten en maten voorbij komen, maar een hond zo groot als Freddy heb je waarschijnlijk nog nooit gezien. Deze Deense dog verbrak het wereldrecord van Zeus de voormalige grootste hond van de wereld en dat levert deze grote jongen een plekje op in het Guinness World Records boek. Baasje Claire Stoneman kan niet trotser zijn op haar megaviervoeter, hoewel haar grootste zorg uitgaat naar zijn welzijn.

De grootste hond ter wereld

Dat Freddy de grootste hond ter wereld zou worden, had de Britse taxichauffeur absoluut niet verwacht. Hij was het kneusje van het nest. Zelfs zijn zusje Fleur, die ook deel van het huishouden uitmaakt, was groter. Toen deze pup een enorme groeispurt kreeg, schoot hij alle andere honden voorbij. Een hond zo groot als Freddy was nog niet eerder gezien.

Freddy heeft een schofthoogte van een meter en is daarmee een attractie. Wanneer mensen hem op straat tegenkomen, zijn de ogen maar moeilijk van deze hond van paardenformaat af te houden. Als hij op zijn achterpoten staat is Freddy wel 2,3 meter lang!

Grote porties eten

Het kost veel energie om zo groot te zijn en daarom eet Freddy grote porties. Heel grote porties. Per dag werkt deze Deense dog één kilo aan gemengd vlees, 300 gram lever, 250 gram steak en zo nu en dag een gebraden kip naar binnen. Ook toast met pindakaas – volgens zijn baasje zijn favoriete gerecht – gaat er wel in. Naast het feit dat Freddie veel eet, zet hij samen met zusje Fleur ook het huishouden op stelten. In zijn vierjarige leven heeft hij wel 26 bankstellen gemold, waarvan de helft al in de eerste 18 maanden van Freddies bestaan de deur uit konden.

Een hond houden die zonder enige moeite van het aanrecht kan eten of uit de kraan kan drinken heeft zo zijn uitdagingen. Voor Claire Stoneman is het het echter dubbel en dwars waard. Ze noemt haar honden haar pluizige baby’s en ze verwent ze zoveel als ze kan.

Check hier de Instagram (…) van de grootste hond ter wereld -> https://www.instagram.com/freddygreatdane/?hl=nl