The Online Lifestyle Magazine 

Sport & Lifestyle #MNLK

Super workout oefeningen voor de buik

1 Mins read

Wil je je voorbereiden op de zomer en je buikspieren verstevigen? Een heel goed idee! Maar hoe doe je dat nu precies, je buikspieren versterken en zichtbaar maken? Heel wat factoren spelen hierbij een belangrijke rol, zoals je percentage lichaamsvet en je voeding, maar ook de specifieke oefeningen die je doet om je buikspieren te verstevigen. Ben je op zoek naar goede oefeningen voor je buikspieren? Dan kan het onderstaande overzicht je zeker helpen!

De beste oefeningen voor je buikspieren

Een goede workout is niet compleet zonder buikspieroefeningen. Er bestaan heel wat uiteenlopende oefeningen, maar onderstaande geven je toch al een goede basis!

1. Gewone crunches

Zogenaamde crunches zijn buikspieroefeningen waarbij je eerst plat op de grond ligt met je armen achter je hoofd en je dan je bovenlichaam van de grond heft door middel van je buikspieren. Zodra je schouderbladen en middenrug van de grond zijn, laat je jezelf weer zakken en herhaal je de beweging. Dit is een heel goede oefening voor het verstevigen van je rechte buikspieren, die van net onder je sternum tot aan je lies lopen!

2. Sit-ups

Een andere goede oefening voor je buikspieren is de sit-up. Eigenlijk lijkt deze een beetje op voorgaande crunches, met als grote verschil dat je je bij een sit-up niet weer halverwege laat zakken. Je heft je bovenlichaam verder omhoog tot je als het ware recht zit. Het voordeel van deze oefening is dat je de rechte buikspieren iets beter gaat trainen, aangezien je ze over een langere afstand gebruikt!

3. Rotatie-oefeningen

Ten slotte zijn er ook heel wat rotatie-oefeningen voor de schuine buikspieren links en rechts. Zo kan je crunches doen waarbij je afwisselend links en rechts naar boven gaat, of een speciale oefening waarbij je op je achterwerk zit, je rug in de lucht houdt en al roterend van links naar rechts beweegt. Deze oefeningen trainen de minder zichtbare maar even belangrijke buikspieren die aan de linker- en rechterzijde van je romp schuin naar boven lopen!

Related posts
Sport & Lifestyle #MNLK

Oude doch nog steeds relevante tip van Joel Beukers over lokaal buikvet verliezen

1 Mins read
We zitten nu midden in de winter en het wordt toch stilaan tijd om te gaan denken aan je zomer-body! Jij wilt…
Sport & Lifestyle #MNLK

Kweek een imposante six-pack met de abs-workouts van de afgetrainde Ulisses Jr

1 Mins read
Lukt het je maar niet om je six-pack te laten poppen terwijl je wel keurig eet en hard traint? Misschien varieer je…