Cars & Tech #MNLKJets & Yachts #MNLK

8x duurste jachten ter wereld

2 Mins read

Vele miljardairs hebben er één, sommige dromen ervan om er één te bezitten. Het liefst een gigantisch superjacht, waar je niet alleen op kunt wonen, maar ook nog eens geweldige luxe feestjes kan geven voor al je vrienden. Een groot en megaduur jacht is zo ongeveer het beste symbool voor welvaart dat er bestaat, en sommige multi-miljardairs nemen de aanschaf hiervan dan ook wel heel erg serieus. In dit artikel vind je de 8 allerduurste jachten ter wereld!

“DILBAR” $256 miljoen

De Russische miljardair Alisher Usmanov liet voor een heel speciaal iemand (zichzelf) dit gigantische jacht bouwen met een capaciteit van maar liefst 40 mensen, die tot op hun wenken bediend worden door 80 bemanningsleden, koks en obers.

“AL SAID” $300 miljoen

Het eerste en zeker niet het laatste oliejacht op de lijst: de koninklijke familie van Oman liet dit megabouwwerk van 300 miljoen maken om tot wel 70 gasten en 154 bemanningsleden te vervoeren. Het schip heeft een zwembad en een concertzaal, waar concerten met wel 50 muzikanten gegeven kunnen worden!

“DUBAI” $400 miljoen

De “Dubai” is eigendom van de koninklijke familie van de Verenigde Arabische Emiraten en is, schrik niet, 160 meter lang! Het schip is uitsluitend gedesigned om er lekker op te kunnen zonnen, met talloze bubbelbaden en een extravagant zwembad.

“MOTOR YACHT A” $440 miljoen

Nog weer iets duurder, dit futuristisch uitziende schip is speelgoed van de Rus Andrey Melnichenko en lijkt wat op een onderzeeër. Qua interieur is het yacht hierdoor wat bescheidener: er zitten ‘slechts’ 3 zwembaden in dit schip. Teleurstellend zeg!

“AZZAM” $600 miljoen

Het lastigste schip om te maken aller tijden, zo word dit luxe jacht door experts genoemd. Door de gas turbine- motor is dit schip zowel op zoet als zout water razendsnel, want het kan snelheden behalen tot wel 35km/h.

“STREETS OF MONACO” $1.1 miljard

Bij het volgende schip geloof je echt je ogen niet. Dit superjacht is 150 meter lang en is op het oppervlakte in essentie gewoon een drijvende stad, die lijkt op Monaco.

“ECLIPSE” $1.5 miljard

Het kan nog gekker. De Eclipse, van Russische eigenaar Roman Abramovich, heeft onder andere een raketafweersysteem, niet een maar TWEE helikopterplatformen, een disco, 2 gigantische zwembaden en 24 gastenvertrekken.

“HISTORY SUPREME” $4.5 miljard

Op nummer 1 van de lijst met duurste jachten ter wereld staat een schip dat helemaal geen zwembaden heeft, geen drijvende stad is en geen bijzondere turbinemotors heeft waardoor hij op topsnelheid de wateren door vaart… Waarom hij dan zo duur is? Oh, gewoon. Hij is gemaakt van 10.000 KILO PUUR GOUD! De rijkste man van Maleisië, Robert Knok, heeft de Britse luxe ontwerper Stuart Hughes opdracht gegeven om dit belachelijke schip te ontwerpen. Dit duurde meer dan drie jaar en kostte dus ruim vier miljard euro!

Benieuwd naar de snelste auto’s ter wereld? Lees op MNLK.NL meer over lifestyle, fitness, mentaliteit en nog veel meer!

Feedback? Stuur een e-mail naar de redactie op: info@mnlk.nl