The Online Lifestyle Magazine 

Gaming #MNLK

XIII Limited Edition – Remake van een klassieke shooter

1 Mins read

Shooters zijn er in allerlei soorten en maten. De shooter behoort tot de populairste genres die er te vinden zijn. Neem games als Fortnite, Overwatch en Call of Duty, games die massaal worden gespeeld door een heel divers publiek. Als je dan met een nieuwe shooter op wil vallen, dan is het goed om hier wat originele elementen aan toe te voegen. Dit was in 2003 ook al het geval. Ook toen kwamen er heel wat verschillende shooters op de markt en was het heel moeilijk om met je nieuwe game op te vallen. De makers van de shooter XIII lukte dit echter wel, vooral door de unieke tekenstijl van hun game. Microids komt nu 17 jaar na dato met een remake van het populaire spel.

YouTube video

Terug naar een tekenwereld met XIII Limited Edition

XIII is een shooter die is gemaakt in een grafische stijl die met recht uniek genoemd mag worden. Het is namelijk een spel dat er uitziet alsof het getekend is. Deze techniek, cel shading, was in het begin van deze eeuw heel populair. Er kwamen heel wat spellen met deze stijl uit en het bleek zich ook erg goed te lenen voor een shooter. Wat daarbij hielp was het feit dat de shooter gebaseerd was op een populaire strip, en dat een getekende stijl daar natuurlijk heel mooi op aansluit. XIII vertelt het verhaal van een man die op een dag wakker wordt zonder geheugen, maar waarvan al snel blijkt dat hij heel wat op zijn kerfstok heeft. Hij krijgt allerhande organisaties achter zich aan en moet proberen het vege lijf te redden. Een perfect verhaal voor een spannend schietspel.

YouTube video

Oude stijl, nieuwe game

De oude game is voor de rerelease op PC, Switch, PS4 en Xbox One flink opgepoetst. Het originele spel is behoorlijk in tact gebleven, maar er zijn wel heel wat nieuwe elementen aan toegevoegd. Zelfs voor fans van de originele game is dit spel dan ook absoluut de moeite waard. Gamers die het origineel niet kennen staat een mooie verrassing te wachten!

Leestip -> Truck Driver heeft een update gehad, wat kunnen we verwachten? & De 24k Xbox One Pearl, de duurste Xbox controller ooit?