The Online Lifestyle Magazine 

More #MNLK

Zakelijk lenen als starter

2 Mins read

Starten met een eigen bedrijf is spannend en een moeilijke opgave, zowel zakelijk als financieel gezien. Veel startende ondernemers maken gebruik van eigen vermogen om het bedrijf op te zetten. Dit eigen vermogen wordt ook gebruikt voor langlopende investeringen die voor de groei van het bedrijf zorgen. Echter, niet iedere ondernemer heeft dat vermogen  en kan het voor deze ondernemers moeilijk zijn om een investering te doen. Voor deze ondernemers is er een oplossing en dat is het aanvragen van een zakelijke lening. Je hebt door een zakelijke lening wel de middelen en je kunt hierdoor investeren in je onderneming. Veel ondernemers zijn terughoudend bij het aanvragen van een lening, want het kost geld. Hoe vraag je een zakelijke lening aan? En wat zijn de voordelen van een lening oversluiten? In dit artikel leggen we dit uitgebreid uit en zo kun je er meer over te weten komen.

Zakelijke lening aanvragen

Voordat je een zakelijke lening aanvraagt, is het van belang dat je kijkt naar je voorbereiding. Je wilt een plan maken waarin je een schatting maakt van het leenbedrag dat je nodig hebt. Onnodig lenen is namelijk niet verstandig en zorgt juist voor extra kosten. Weet je precies het leenbedrag dat je nodig hebt? Je kunt dan op zoek gaan naar een geschikte aanbieder die aansluit op je wensen. Vergelijk de verschillende aanbieders met elkaar op het internet. Hierbij wil je kijken naar de kosten, rente, boetes voor vervroegd aflossen en wanneer het geld beschikbaar is. Zoek naar een bedrijf dat gespecialiseerd is in het verstrekken van zakelijke leningen. Je kunt via de website van de aanbieder een aanvraag doen voor een zakelijke lening. De verstrekker heeft wel bepaalde documenten nodig, zodat deze kan bepalen of je voldoet aan de voorwaarden. Ze hebben inzicht nodig in je zakelijke rekening, jaarrekening en de minimale omzet van je onderneming.

De documenten worden gecontroleerd door de aanbieder en je kunt in de meeste gevallen binnen een maand een antwoord verwachten. Is de zakelijke lening goedgekeurd? Dan kan je het leenbedrag binnen enkele werkdagen op je rekening verwachten. Ideaal, want je kunt zo direct beginnen met het maken van investeringen in je onderneming.

Lening oversluiten

Heb je momenteel lopende leningen bij een reguliere bank? Dit wordt gezien als een dure lening en je hebt vaak een hoge rente en een lange looptijd. Veel mensen zitten vast aan de lening en kunnen deze niet vroegtijdig beëindigen. Zoek je naar een oplossing? Een lening oversluiten biedt de oplossing waar velen naar op zoek zijn. Door jouw lening over te sluiten kan jij duizenden euro’s besparen.

Nu zul je wel denken? Een nieuwe lening dat kost toch alleen maar meer geld? Nee, want je krijgt door een lening over te sluiten een veel lager rentepercentage. Met een persoonlijke lening die een lange looptijd heeft kan dit moeilijk zijn. Je kunt deze in de meeste gevallen niet oversluiten zonder daar een boete voor te betalen. Neem eventueel contact op met een aanbieder die gespecialiseerd is in het oversluiten van leningen, zodat je weet wat de mogelijkheden zijn.

Feedback: info@mnlk.nl

Lees ook: Het inrichten van je bedrijventerrein

Related posts
More #MNLK

Waarom een socialemedia strategie voor adverteren

3 Mins read
Sociale media vormen een cruciaal onderdeel van het moderne leven. En omdat bedrijven afhankelijk zijn van klanten om succesvol te zijn, kunnen…
Business & Luxury #MNLK

Dit kun je leren van een cursus time management

2 Mins read
Ben je aan het kijken naar een cursus time management? Dan moet je goed weten wat jou allemaal te wachten staat. Het…
Business & Luxury #MNLK

Eigen bedrijf? Op deze manieren kun je klanten laten betalen!

2 Mins read
Als je een eigen bedrijf hebt, is de kans groot dat je producten of diensten verkoopt. Met name als je werkt binnen…