The Online Lifestyle Magazine 

Drinks & Food #MNLK

Zelf koken, maar wel met een beetje hulp

2 Mins read

Een uitgebreid diner helemaal zelf, vanaf de basis bereiden. Een flinke klus! Nu veel mensen meer en meer de keuken induiken, en koken als een echte hobby zien, wordt uitgebreid koken steeds populairder. Maar zeker op belangrijke momenten zijn er ook veel mensen die kiezen voor een beetje gemak. Wel zelf koken, maar dan met een basis die in orde is. Dat voorkomt dat er al te veel mis kan gaan, of dat je in tijdnood komt.

Hoeveel je precies wilt doen, bepaal je zelf

Echt uitgebreid koken, dat doe je door alles zelf te bereiden. Helemaal vanaf de basis, dus ook de sauzen, ook het kruiden van het vlees, ook het snijden van de groenten. Vroeger de normaalste zaak van de wereld, maar tegenwoordig iets dat de meeste mensen alleen nog doen als ze echt ruim in hun tijd zitten. Het kost namelijk al snel een uur of wat om het goed te doen, en nu steeds meer mensen lange dagen werken, is die tijd er niet altijd. Of we kiezen ervoor om deze anders door te brengen, en voor het koken wat minder tijd in te ruimen.

Gelukkig hebben we op dat gebied steeds meer mogelijkheden gekregen. Je kunt het jezelf tegenwoordig zo moeilijk of makkelijk als je maar wilt maken. Je kunt alle ingrediënten los kopen, en je gerecht vanaf de basis zelf bereiden. Of je kiest ervoor om het jezelf net wat makkelijker te maken. Je koopt de groente bijvoorbeeld voorgesneden, of kiest voor vlees dat al gemarineerd is. Of wat dacht je van aardappeltjes die al gekruid en wel in een ovenschaal zitten, en zo de oven in kunnen? Door een paar werkjes die veel tijd kosten op deze manier op te lossen, houd je meer tijd over voor de hoofdgerechten, waar je al je tijd en liefde in kunt steken.

Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om iemand anders bijna al het werk te laten doen. In supermarkten vind je volop maaltijden die alleen nog maar opgewarmd hoeven te worden. Ideaal, voor momenten waarop je echt heel weinig tijd hebt.

Hoe doe je het op een feestdag?

Ook tijdens feestdagen, momenten waarop we culinair gezien graag een beetje uitpakken, heb je deze keuze. Je kunt alles helemaal zelf doen. Je kunt ook een gevulde kalkoen bestellen, en jezelf een hoop tijd en werk besparen, zodat je meer aandacht kunt hebben voor de bijgerechten en de bereiding. Vlees kopen online gebeurt steeds meer, zeker ook tijdens de feestdagen. Een goede kalkoen laat je gewoon diepgevroren bezorgen, zodat je er tijdens het feestelijke diner goede sier mee kunt maken nadat je hem in de oven hebt gezet.

Ook tijdens dit soort dagen kan het nog makkelijker. Waar een kant-en-klare maaltijd uit de supermarkt misschien niet zo feestelijk is, zijn er ook steeds meer luxe restaurants die hun maaltijden aanbieden om af te halen of te bezorgen. Even opwarmen, en je eet thuis alsof je in een restaurant zit. En dat zonder er echt moeite voor te hoeven doen.

Leestip -> De voordelen van koffiecups
Leestip -> Verras je lief eens met een romantisch weekendje weg

Related posts
Drinks & Food #MNLK

Met veel plezier je eigen maaltijden bereiden in de keuken

3 Mins read
Eten is een belangrijk onderdeel van ons leven. Zonder te eten kunnen we namelijk niet bestaan. ’s Avonds is het in Nederland…
Drinks & Food #MNLKMore #MNLK

Vanavond aan de aardappels? Maar hoelang moeten ze koken?

1 Mins read
Of je nu aardappels kookt voor een salade, als een bijgerecht met lookboter of voor met een lekker stukje vlees, je wil…