The Online Lifestyle Magazine 

Cars & Tech #MNLK

Dit zijn de duurste motoren ter wereld

1 Mins read

Een motor als transportmiddel is voor de meeste mensen niet weggelegd. Het idee dat je zonder de bescherming van het autochassis met 140 de snelweg over kan racen, maakt veel mensen angstig, en ze zullen dus niet snel een motor kopen. Laat staan een motor die zo duur is dat de meeste miljonairs nog twee keer zouden nadenken voor ze er een aan zouden schaffen. Op deze pagina zetten wij de drie duurste en snelste motoren die ooit gemaakt zijn voor je op een rijtje. Schrik niet: je kan ze waarschijnlijk niet betalen!

De duurste motoren ter wereld met hoge snelheid!

De Dodge Tomahawk V10 Superbike – $550.000

Sinds wanneer maakt Dodge eigenlijk motoren? Nou, volgens het bedrijf zelf is dit gevaarte van een voertuig geen motor, maar meer een soort ‘nieuw concept’. Het design bestaat eigenlijk voornamelijk uit een V10-motor die je bijvoorbeeld in een Chrysler Viper kunt vinden, een uitlaat, en een stuur. Hierdoor kan de motor belachelijke snelheden behalen, tot maar liefst 680 kilometer per uur!

De Harley Davidson Cosmic Starship – $1 miljoen

Dit Cosmic Starship van het wereldberoemde merk Harley Davidson is gebouwd door de legendarische Bartels, en het verflaagje er op is ontworpen door niemand minder dan Jack Armstrong, met zijn iconische cosmische schilderstijl. Deze motor, misschien langzamer dan de Dodge Tomahawk, is alsnog sneller dan de meeste auto’s met een topsnelheid van ruim 310 kilometer per uur.

De Ecosse ES1 Superbike – $3.6 miljoen

Deze superbike van Ecosse is bedacht door Dick Glover, technisch directeur van automerk McLaren. Het design van de ES1 is gebaseerd op de technologie achter F1-wagens. Denk hierbij aan het verminderen van het gewicht van het voertuig om de motor sneller en behendiger te maken, zodat je hiermee de bochten nog veel sneller kunt nemen zonder van je motor te vallen. Ook werkt deze motor met een elektronische besturing, wat gewicht scheelt en waardoor de motor totaal anders bestuurd wordt dan een traditionele motorfiets.

Leestip -> Snelste auto
Leestip -> Vliegende auto
Related posts
More #MNLK

Dagje op stap met de motor?

2 Mins read
Niets is prettiger en rustgevender dan een dagje weg gaan met de motor. Heerlijk genieten tijdens de rit en de omgeving waar…