The Online Lifestyle Magazine For Him

Cars & Tech #MNLK

Zie hier de MANSORY Bentley Flying Spur – Excellent Sedan

2 Mins read

Met een nieuwe uitvoering van de Bentley Flying Spur zijn ze alweer tot de derde editie gekomen van dit meesterwerk. Met deze derde generatie Flying Spur weet je wat je gaat krijgen. Veel vermogen en veel luxe voor een stevige prijs. Nadat de Flying Spur in 2005 was geïntroduceerd heeft deze lijn zich steeds verder ontwikkeld met deze kern eigenschappen. Deze sedan is niet bepaald klein te noemen met zijn bijna vijf en een halve meter weegt dit bakbeest een kleine 2.500 kilo. Dit is praktisch twee keer zo zwaar als de gemiddelde sedan middenklasser. De grootste reden letterlijk en figuurlijk is dan ook de motor. De welbekende W12 van Bentley is geen lichte groene motor. In totaal brengt 635 Pk je naar een topsnelheid van 333 kilometer per uur. Stoplicht sprintjes zijn erg fijn met deze motor, je zit namelijk binnen 3,8 seconden op de 100 kilometer per uur.

MANSORY Bentley Flying Spur – Excellent Sedan

Aan de standaards van Mansory hebben ze het met deze uitvoering redelijk braaf gehouden. Alles is relatief aangezien je met de auto nog genoeg blikken zal vangen als je door een winkelstraat rijdt. Je kan kiezen uit twee soorten velgen die de auto iets minder chique zullen maken, maar wel sportiever. Je hebt hierbij de keuze uit een vijf spaak variant en een velg met veel kleine spaken. Om hem nog iets minder chique te maken en sportiever zijn er een grote diffuser en brede bodykit op gezet.

De chromen uitstraling die de auto had is volledig aangepast door deze zwart te maken. Eenmaal in de auto zie je toch weer veel van die luxe terug. In de auto is namelijk redelijk rustig aan gedaan. Uiteraard heeft Mansory waar ze kunnen het logo en de naam in verwerkt. Ook hebben ze iets aparts met het stuur gedaan. Deze is niet meer rond zoals een normaal stuur maar er zitten een soort van deukjes in. Het lijkt erop alsof deze plekken gemaakt zouden moeten zijn voor je handen.

Niet te stoppen

Na veel gepuzzel heet Mansory toch de auto zelf ook een stuk sneller kunnen maken. Van 635 PK naar 710 PK is een redelijk prestatie. Deze prestatie heeft ook flinke gevolgen voor het sprintje naar de 100 kilometer per uur. Uiteindelijk betekenen deze extra PK dat er 0,2 seconden is afgeschaafd, waardoor hij in 3,6 seconden op de 100 kilometer per uur zit. De topsnelheid is niet veel veranderd. Met een standaard van 333 kilometer per uur is dat ook lastig. Toch is het Mansory gelukt om hier nog 7 kilometer bovenop te doen.

Leestip -> De Mansory Lamborghini Urus – een knotsgekke super-SUV & MANSORY (2020) Bentley Continental GTC FIRST EDITION