The Online Lifestyle Magazine 

More #MNLK

Zijn mannen nou echt beter in klussen dan vrouwen?

2 Mins read

Mannen denken dat ze beter zijn in klussen, maar wij weten wel beter.
De rolverdeling tussen mannen en vrouwen is natuurlijk allang niet meer zo voor de hand liggend als vroeger. Steeds meer vrouwen hebben mannelijke beroepen en zijn daar soms zelfs beter in. Zo schijnen vrouwelijke lassers secuurder te kunnen lassen dan mannelijke collega’s. Noem het de female touch. Maar er zijn ook steeds meer vrouwelijke vrachtwagenchauffeurs, bouwvakkers en kraanmachinisten. Aan de andere kant nemen mannen steeds vaker taken op zich die vroeger voorbestemd waren voor vrouwen. Mannen die het huishouden doen en voor de kinderen zorgen terwijl vrouwlief werkt is tegenwoordig heel normaal. En als er een klusje gedaan moet worden in of om het huis, vragen veel vrouwen niet meer een man om hulp. Nee, ze pakken zelf de makita boormachine om een gat te boren. Want dat is voor alle mannen en vrouwen die klussen een vereiste: goed gereedschap. Gek genoeg hechten vrouwen hier veel meer waarde aan dan mannen. Kerels denken dat ze met improvisatie en een handjevol gereedschap desnoods een compleet paleis kunnen bouwen. Vrouwen weten dat grote projecten en kleine klusjes makkelijker te klaren zijn met accu gereedschap van Makita. Wij gaan ook systematischer te werk. Zo maken wij wel een plan en vragen advies en vakmensen die er verstand van hebben voordat we beginnen. Conclusie? Vrouwen kunnen prima klussen, soms zelfs beter dan mannen.

Vertrouw jezelf

Ken je dat? Dat je vent een zware klopboormachine, elektrische cirkelzaag of nog erger en motorkettingzaag huurt of leent en dat je het niet echt vertrouwd in zijn handen? Die zorg is niet altijd onterecht. Uit onderzoek is gebleken dat maar liefst de helft van alle mannen zichzelf of een ander wel eens heeft verwond bij het klussen. Dus als je als vrouw aan een klus begint is het een goed idee om je te verdiepen in de materialen en de gereedschappen die je daarvoor nodig hebt. Vraag advies aan de medewerker van de bouwmarkt en kijk online-klusvideo’s. Daarna houdt niets je tegen om aan de slag te gaan.

Hulp is altijd welkom

Denk nou niet dat je als vrouw alles maar alleen moet kunnen. Soms is een beetje hulp van een man natuurlijk hartstikke welkom. Samen gaat alles beter dan in je eentje en dat geldt ook voor klussen. En hoe je het ook went of keert, mannen zijn nou eenmaal sterker. Dus voor het zwaardere sjouw-, til- en breekwerk komen ze heel goed van pas.

Feedback: info@mnlk.nl

Lees ook: Op zoek gaan naar een geschikte werkschoen
En deze: Leuk hoor al die tech, maar hoe verzeker je dit?

Related posts
More #MNLK

De beste tips om een betere klusser te worden 

2 Mins read
Of je nu een beginnende klusser bent of al jaren in huis klust, er zijn altijd manieren om je vaardigheden te verbeteren…