The Online Lifestyle Magazine 

Business & Luxury #MNLK

Zo creëer je een fijne werkomgeving

2 Mins read

Gemiddeld werkt een Nederlandse man zo’n 69.000 uur in zijn leven en een Nederlandse vrouw 44.000 uur. Om niet in een burn-out te belanden is het van belang dat dit in een fijne omgeving gebeurt. Ook speelt de werkomgeving een belangrijke rol voor de stimulering van de creativiteit van het brein en de efficiëntie waarmee je je werk uitvoert. Maar wanneer is een omgeving nu fijn om in te werken? In dit artikel zullen we bespreken hoe je een fijne werkomgeving creëert.

Vloerbekleding

Wat er op de vloer ligt kan veel doen voor de sfeer in een omgeving. Denk maar eens aan een loods met een betonnen vloer. Dit geeft nou niet bepaald een gezellige sfeer. Wat je op de vloer wilt leggen van je werkomgeving is ook afhankelijk van wat je wilt uitstralen met een bepaalde ruimte in je bedrijf. In een zaal waar je gasten ontvangt voor presentaties wil je natuurlijk een professionele look. Linoleum vloeren kunnen hiervoor de oplossing zijn. Ze zijn in veel verschillende uitvoeringen te verkrijgen, bijvoorbeeld in een marmer of laminaat look, maar ook zijn ze licht in gewicht, wat het makkelijk maakt om ze te verplaatsen of vervangen mocht dit nodig zijn.

In een kantoor waar mensen veel samen moeten werken kan bijvoorbeeld projecttapijt zorgen voor een gezellige sfeer. Ook is het een makkelijke en veilige soort vloerbekleding voor je bedrijf, het is namelijk vuilwerend en brandwerend. Houd er bij het inrichten van je werkomgeving dus rekening mee wat voor sfeer je wilt creëren en welke vloerbekleding dit ondersteunt.

Ergonomisch

Een andere manier om de werknemers te ondersteunen is door de werkomgeving ergonomisch in te richten. Geef bijvoorbeeld iedereen een ergonomische bureaustoel, toetsenbord en muis en zorg voor sta-bureaus. Acht uur per dag werk achter een bureau en laptop uitvoeren is een hele zit. Met de ergonomische hulpmiddelen en een sta-bureau kan dit iets verlicht worden en kunnen CANS en RSI voorkomen worden.

Planten

De natuur werkt rustgevend en inspirerend. Breng daarom wat natuur het kantoor in. Dit hoeft geen enorme kantoortuin te zijn, maar je kunt er wel voor zorgen dat bijvoorbeeld iedereen een plantje op zijn of haar bureau heeft staan. Planten nemen CO2 op uit de lucht en geven nieuwe zuurstof af aan de lucht. Zo zorgen ze ervoor dat de lucht gezuiverd wordt. Het brein heeft voldoende zuurstof nodig om goed te kunnen functioneren. Planten zijn dus erg handig in een kantoor vol hardwerkende mensen. Ook kan het in een kantoor dat zich op de 24e verdieping van een wolkenkrabber middenin de stad bevindt erg lastig zijn om tussendoor even een luchtje te scheppen of een wandeling door de natuur te maken. Met het omtoveren van je kantoor tot urban jungle zorg je hiermee voor een fijne en stimulerende werkomgeving.

Feedback: info@mnlk.nl

Lees ook: