More #MNLK

Zo kan je een vechtscheiding financieel doorkomen

2 Mins read

Heeft jouw partner je iets geflikt wat echt niet door de beugel kan? Dan betekent dit mogelijk het einde van jullie huwelijk. Als er iets ergs is voorgevallen, is de kans klein dat jullie in harmonie uit elkaar gaan. Mogelijk kun jij jouw partner niet meer luchten of zien. Een scheiding kan dan behoorlijk wat problemen met zich meebrengen. Vandaar dat we dit ook wel een vechtscheiding noemen. De kosten van zo’n vechtscheiding kunnen aanzienlijk hoger uitvallen dan normaal, waardoor dit grote gevolgen kan hebben op jouw verdere leven. Om de kans op financiële problemen in de toekomst tot een minimum te beperken, vertellen wij je hier hoe je een vechtscheiding financieel doorkomt.

Probeer samen een scheidingsplan te maken
Als jij en je partner jarenlang samen zijn geweest, hebben jullie een heel leven opgebouwd. Door de jaren heen zijn er ongetwijfeld de nodige spullen gekocht. Zo bezitten jullie mogelijk een huis samen en misschien staat er inmiddels een groot bedrag op de gezamenlijke rekening. Wanneer jullie gaan scheiden, moet dit verdeeld worden. Zijn er kinderen in het spel? Dan moeten hier ook afspraken over gemaakt worden. Zo moeten jullie bijvoorbeeld een omgangsregeling treffen.

Om een scheiding in goede banen te leiden, kunnen jullie een scheidingsplan maken. Wanneer er sprake is van een vechtscheiding is dit misschien niet wenselijk. Probeer het in ieder geval, want het kost jullie namelijk veel minder geld dan wanneer je een advocaat of mediator in moet schakelen. Als er veel geregeld moet worden, is zo’n bemiddelaar er mogelijk veel tijd aan kwijt. Hoe meer tijd het hem kost om de scheiding te regelen, des te hoger de kosten uitvallen.

Ga op zoek naar een goedkope advocaat of mediator
Lukt het jullie niet om in goed overleg afspraken te maken over de kinderen of het verdelen van de spullen en het vermogen? Dan zit er niets anders op dan een advocaat of een mediator inschakelen. Als je wilt dat de scheiding snel achter de rug is, schakel je mogelijk de eerste de beste professional in die je tegenkomt. Toch is dit niet de beste keuze. Waarom niet? Omdat je dan mogelijk de hoofdprijs betaalt voor de diensten van zo’n iemand. Besteed er daarom liever wat meer tijd aan en ga op zoek naar een goedkope advocaat of mediator. Verwacht overigens niet dat je voor een paar tientjes een scheiding kunt laten regelen, want dat is niet het geval.

Een rechtsbijstandverzekering dekt geen kosten bij scheiding
Sommige mensen denken dat zij een beroep kunnen doen op een rechtsbijstandverzekering bij scheiding, maar dat is helaas niet het geval. Ondanks dat er bij een vechtscheiding sprake is van een conflict, heeft het geen zin om je tot jouw rechtsbijstandverzekering te richten. Dit is wel het geval bij een conflict op het werk, ruzie met de buren of oplichting via internet. Voor dergelijke conflicten kun je helaas geen rechtsbijstandverzekering zonder wachttijd afsluiten. Dit kan namelijk alleen bij een geschil over een overeenkomst die tijdens de verzekering gesloten is, een geschil in het verkeer of letselschade. In elke andere situatie krijg je te maken met wachttijd.

Feedback: info@mnlk.nl

Lees ook: Redenen waarom jij een waterbed wil hebben

Related posts
More #MNLK

3 tips voor als je vrouw een scheiding wil aanvragen

2 Mins read
Na lang nadenken heb je de knoop eindelijk doorgehakt: ik wil scheiden. De kans is groot dat je duidelijkheid wilt over je…