The Online Lifestyle Magazine 

More #MNLK

Zo kleed je je als man in de herfst

1 Mins read

Wanneer de zomer voorbij is en de herfst voor de deur staat, is het natuurlijk hoog tijd om je kledingkast op orde te maken voor de herfst. Maar hoe kleed je jezelf, als moderne en modebewuste man, stijlvol tijdens de herfstmaanden? Met onderstaande tips kom je deze herfst hip, modern en elegant voor de dag!

Kleding met een vol volume in de herfst

Een van de grootste trends in de herenmode is kleding met een flink volume. Op de catwalk waar de herfstmode van 2020 en 2021 werd gepresenteerd, vielen de brede jassen en truien op, waardoor je als man nog wat breder lijkt dan je feitelijk al bent. Kleding die breed over de schouders valt en langere mouwen zorgen ervoor dat de mannelijke vormen van de romp goed benadrukt worden.

De ideale kleurenkeuze: pastelkleuren, antraciet en bruintinten

Deze herfst kom je als man vooral goed voor de dag in kleding met pastelkleuren, bruintinten, donkerblauw, antraciet en zwart. Hip zijn bijvoorbeeld bruinkleurige jassen met ribbelpatronen, maar ook de zwarte leren jas (tenzij breedvormig rond de schouders) is deze herfst weer helemaal in de mode.

Urban survival als trend

Deze herfst kleed je je als man altijd goed als je kiest voor de urban survival stijl. Urban survival jassen kenmerken zich door een comfortabele wattering en quilten die afgestemd zijn op de stijl en eisen van het stadsleven. Lange jassen zijn in de mode: ze mogen gerust tot bij, of zelfs over, je knieën vallen.

Oosterse en Scandinavische motieven

Fraaie prints zul je dit herfstseizoen ook zeker in het straatbeeld gaan terugzien. Herenkleding met blauwe en bruine designs gebaard op de cultuur van India, het Midden-Oosten en Scandinavische opdrukken gaan het modebeeld onder mannen bepalen.

Lichtkleurige sneakers

Al dat bruin, antraciet en zwart kan een beetje somber overkomen. Draag daarom voor een goed contrast lichtkleurige sneakers onder je herfstkleding. Niet alleen zorgt dit voor een mooi contrast, maar ook kun je witte sneakers het hele seizoen door dragen!

Kijk ook deze Fall Winter video van 2020:

Leestip -> Trendy sieraden voor mannen