The Online Lifestyle Magazine 

More #MNLK

Zo kom jij uit die lockdown-dip

2 Mins read

We naderen een jaar lang in lockdown. Weliswaar ook veel gedeeltelijk, maar die afgelopen weken met die avondklok heeft erin gehakt. We zijn er klaar mee. Maar we moeten nog even doorbijten. Met deze stappen kom jij uit die vervelende, zeurende lockdown-dip. Lees je mee?

Voel je goed

Werk jij al sinds maart 2020 thuis? Goede kans dat jij 5 minuten voor je begint je bed uitrolt, een joggingbroek aantrekt en een comfortabele trui en je jouw laptop opent. Guess what: daar ga je mee stoppen. Scoor duurzame herenkleding via Zalando, een broek, een t-shirt of trui en – als je in the mood bent – zelfs een overhemd! Check in de kledingkast wel even waar je deze kleding mee kunt combineren! Je zal merken dat als je tijd en aandacht geeft aan hoe jij erbij loopt, jij je stukken beter voelt!

Tip: moet jij eigenlijk al wéken naar de kapper en zijn jouw lokken enorm lang geworden? Koop online bij Zalando gelijk een toffe pet of muts. Helemaal hip, dus win-win!

Verschuif de boel thuis

Het is niet zo dat we enorm denderende weekendplannen hebben, dus wat dacht je van een bescheiden verbouwing thuis? Schuif het bed tegen de overstaande muur in de slaapkamer, verwissel het kleed op de vloer met het kleed uit de woonkamer. Raam open, nieuw beddengoed, bestel online wat posters en verwissel de inhoud van de lijsten aan de muur. Zo geeft jouw slaapkamer een nieuwig gevoel.

Ditzelfde kun je in de woon- en eetkamer doen! Wissel bijvoorbeeld het woongedeelte met de eethoek. Of draai de bank eens een kwartslag. Probeer creatief om te gaan met de ruimte. Het maakt niet uit als het een beetje vreemd aanvoelt, omdat het anders is dan normaal wordt jouw brein geprikkeld. Als je het helemaal niks vindt verander je het volgend weekend weer.

Haal vakantie in huis

Vakantie? Wat is dat ook alweer? We gaan het niet hebben over hoe lang het geleden is dat we het vliegtuig hebben gepakt, maar we gaan het wél hebben over eten! Eten is een groot deel van het ultieme vakantiegevoel. Pittige Pad Thai, een frisse Griekse salade met feta of heerlijke gerechten uit het Midden-Oosten. Probeer minimaal één keer per week een nieuw recept uit. Je kan het natuurlijk lekker makkelijk laten thuis bezorgen, maar het is ook een leuke activiteit om zelf de keuken in te duiken. Wie weet ontdek je wel een heel nieuwe kant van jezelf!

Kijktip: voor inspiratie over verschillende keukens kijk je op Netflix de serie Somebody Feed Phil. Heel grappig, en je krijgt er gegarandeerd trek van ;-)!

Even naar buiten

Je weet het best, maar even naar buiten gaan helpt enorm bij een positieve mindset. Ook de Rijksoverheid raadt het aan om iedere dag even naar buiten te gaan. Alleen of met één vriend(in). Ga je vaak alleen, maar voelt dat toch een beetje ongezellig? Spreek op straat eens een ouder iemand aan die ook alleen aan de wandel is. Uit onderzoek is gebleken dat ouderen heel eenzaam zijn in deze tijden. Op afstand een gesprekje aanknopen met iemand is goed voor jou, maar zeker ook voor de ander! Als je dat een beetje ongemakkelijk vindt, begin je toch gewoon met gedag zeggen met een grote glimlach? Wedden dat het je een goed gevoel geeft?!

Feedback: info@mnlk.nl