The Online Lifestyle Magazine 

More #MNLK

Zo krijg jij een industriële inrichting

2 Mins read

De industriële woonstijl is populairder dan ooit. Deze robuuste en stoere stijl is niet meer weg te denken uit de woonbladen en wordt gezien als een echte woonstijl voor mannen. Zo krijg jij een industriële inrichting! 

Ruwe materialen

Bij deze woonstijl wordt er veel gebruik gemaakt van ruwe, onafgewerkte materialen en grove meubels. De materialen die vaak voorkomen in een industrieel interieur zijn onder andere metaal, beton en hout. Metaal is echt typerend voor een industrieel interieur en geeft de ruimte een stoere uitstraling. Dit materiaal zie je ook terug in meubels, zoals een oude lockerkast of een metalen tafel. Ook beton komt vaak terug in een industriële woning. Je ziet het bijvoorbeeld als afwerking op de muren en kan goed gecombineerd worden met lavende materialen, zoals leer. Hout zie je eigenlijk in elke woonstijl terug en dus ook in de industriële woonstijl. Hout zorgt voor warmte binnen een interieur en vooral bij deze stijl, is een beetje warmte geen overbodige luxe. Breng hout terug in meubels of in simpele accessoires.

De juiste raambekleding

Raambekleding heeft veel invloed op een industrieel interieur, want het kan de stijl maken of breken. Er zijn een aantal typen raamdecoratie die goed matchen met dit interieur. Dit zijn bijvoorbeeld aluminium jaloezieën, houten jaloezieën of een verduisterend gordijn. Aluminium jaloezieën geven een strakke en moderne look aan dit type interieur, vooral in een donkere of metallic kleur geven ze echt de industriële uitstraling. Hout past natuurlijk perfect binnen dit type interieur, zo ook op de ramen. Een houten jaloezie geeft sfeer en warmte aan de ruimte en dat kan best een fijne combinatie zijn met deze, over het algemeen, koude stijl. Ga je liever voor gordijnen? Kies dan voor matte gordijnen in een donkere kleur.

Stoere meubels

Binnen een industriële woonstijl, zie je vooral veel stoere en grote meubels. Denk aan een grote, houten industriële tafel met gekruiste poten en een stoere leren bank of fauteuil voor in de zithoek. De kleuren die gebruikt worden binnen dit interieur zijn de basiskleuren: wit, grijs en zwart. Naast deze standaardkleuren, kan je er nog voor kiezen om één knallende kleur toe te voegen aan je interieur. Kies bijvoorbeeld voor mosterdgeel of zeewiergroen om wat meer sfeer toe te voegen aan de ruimte. Of ga voor een andere grijstint en voeg wat subtiele nuances toe aan je interieur. De ultieme industriële look: een schuifdeur. Als je woning het toelaat om deze te plaatsen, dan zet deze absoluut de puntjes op de i om de stijl compleet te maken.

Feedback: info@mnlk.nl

Leestip -> Klussen op het dak: hoe voorkom je ongelukken?
Leestip -> Barst in de voorruit van je auto? Laat deze asap vervangen!