The Online Lifestyle Magazine 

More #MNLK

Zo ontdek je welke camera bij jou past

2 Mins read

Wil je een camera kopen? Dan hoeven we jou niet meer te vertellen dat je flink wat te kiezen hebt. Waarschijnlijk ben je zelf al op onderzoek uitgegaan en heb je ontdekt dat er allerlei verschillende soorten camera’s zijn. Hierdoor vind je het misschien lastig om te bepalen welke camera bij jou past. Wij maken het je graag wat makkelijker. In deze tekst zetten we een aantal camera’s op een rijtje, zodat jij kunt bepalen wat de beste camera voor jou is.

Spiegelreflexcamera

Een spiegelreflexcamera is voorzien van een spiegelsysteem. De spiegels aan de binnenkant van deze camera zorgen ervoor dat je door de lens rechtstreeks naar het object kunt kijken dat je vast wilt leggen. Het grote voordeel van een spiegelreflexcamera is dat je vrijwel alle instellingen handmatig kunt wijzigen. Daarbij komt dat je de lens van een spiegelreflexcamera kunt verwisselen. Let er wel op dat een spiegelreflexcamera, zoals de Canon EOS 90D, niet geschikt is voor de beginnende fotograaf.

Systeemcamera

Ben je een beginnende fotograaf en zoek je nog een geschikte camera? Dan is een systeemcamera mogelijk iets voor jou. Bij deze camera hoef je niet door de lens te kijken, maar bekijk je het object via het scherm of de elektronische zoeker. De instellingen van een systeemcamera kun je handmatig wijzigen, maar je kunt de camera ook in de (semi-)automatische stand zetten. Doordat een systeemcamera niet bijzonder makkelijk is vast te houden, leent hij zich minder goed voor lange fotosessies.

Compactcamera

Wie een camera zoekt die compact is en weinig weegt, komt waarschijnlijk bij een compactcamera uit. Deze camera is ideaal om ergens mee naartoe te nemen, bijvoorbeeld op vakantie of tijdens een dagje uit. Bovendien kan iedereen met deze camera overweg, want er is geen specifieke kennis voor nodig. Het merendeel van de processen verloopt volledig automatisch, waardoor je zelf eigenlijk niets aan de instellingen hoeft te wijzigen. De lens van een compactcamera is niet verwisselbaar, waardoor je aangewezen bent op de ingebouwde lens.

Action camera

Wil je foto’s en/of video’s maken in extreme omstandigheden? Dan vallen de bovenstaande drie camera’s waarschijnlijk af. Spiegelreflexcamera’s, systeemcamera’s en compact camera’s zijn hier namelijk niet tegen bestand. Een action camera is dit wel. Zo’n camera wordt bijvoorbeeld veelvuldig gebruikt voor het maken van foto’s en/of video’s tijdens het beoefenen van een sport. Een action camera is compact en licht van gewicht, heeft een stevige behuizing en kan tegen water. Ondanks zijn kleine formaat kun je er wel hoogwaardige foto’s en video’s mee maken.

Polaroid camera

Wanneer je een camera zoekt om leuke momenten vast te leggen, is een polaroid camera echt iets voor jou. In tegenstelling tot de camera’s die we hierboven noemden, worden de foto’s bij een polaroid camera niet digitaal opgeslagen maar direct afgedrukt. Nadat je een foto gemaakt hebt, komt deze direct uit de camera. Hierdoor kun je hem meteen aan de muur hangen, in een fotoboek plakken of uitdelen aan iemand anders. Nadelen van een polaroid camera is dat je telkens nieuwe pakjes met fotopapier aan moet schaffen. Bovendien zijn de foto’s niet altijd van hoge kwaliteit.

Feedback info@mnlk.nl

Lees ook