The Online Lifestyle Magazine 

More #MNLK

Zo organiseer je de perfecte BBQ

2 Mins read

Het is weer de tijd van het jaar om de barbecue uit de schuur te halen. Je kunt een zwoele en warme zomeravond niet beter beginnen dan met een lekker stuk vlees op de grill. Maar hoe organiseer je dé perfecte barbecue voor je vrienden?

Eten en drinken

Het belangrijkste van een barbecue is natuurlijk het vlees. Een standaard BBQ-pakket uit een willekeurige supermarkt, met daarin een speklapje, een worstje en een hamburger, is dan een optie. Maar waarom pak je het niet groter aan? Neem de tijd en ga voor een lekker stuk biefstuk of een lamsrack. Heb geduld en gegarandeerd dat je meer geniet van een goed stuk vlees dan van het standaard vlees uit de supermarkt. 

Ondanks dat een barbecue vaak grotendeels om vlees draait, mag lekkere groente ook niet ontbreken. Hoeft niet perse in een salade, maar kan ook prima bereid worden op de barbecue. Poffen, grillen of gewoon garen, de mogelijkheden zijn eindeloos. 

De verleiding om een krat bier bij de supermarkt op te halen is erg groot wanneer je een barbecue gaat organiseren. Maar ook het drinken draagt bij aan de beleving van het eten. Een goede wijn of een lekker speciaalbiertje kan het gerecht echt naar een hoger niveau tillen. Later op de avond kun je altijd nog overstappen naar een gewoon pilsje. Of zorg voor een goede cocktail voor de echte zomerbeleving. 

Aankleding

Het vlees kan nog zo lekker zijn en de drankjes nog zo goed smaken, de aankleding van de barbecue is een erg belangrijk onderdeel van het hele gebeuren. Zorg tenminste voor een goede stevige eettafel met echte borden en goed bestek. Laat de slappe plastic bordjes en bestek (dat de naam bestek eigenlijk niet mag dragen) vooral links liggen. Met een goed en scherp steakmes en een mooi groot bord zal het eten een stuk makkelijker gaan. 

Is het al later in het jaar en wordt het al wat eerder donker, zorg dan voor goede verlichting. Niet alleen prettig om elkaar te kunnen zien, maar ook op het gebied van veiligheid wel verstandig. 

De barbecue-chef moet natuurlijk goed herkenbaar zijn. Een eigen schort kan dan niet ontbreken en je zomerse outfit is direct ook beschermd tegen opspattend vet. Ook het gereedschap van de chef is belangrijk. Zorg voor een goede tang of spatel, zolang je maar niet in het vlees gaat prikken met een vork.

De barbecue zelf

Er is maar één echte manier van barbecueën en dat is het barbecueën op houtskool (of briketten). De ervaring en de unieke smaak die het houtskool aan het eten meegeven is op geen andere manier na te bootsen. Je kunt zelfs met speciale houtsnippers een specifieke rooksmaak toevoegen aan het vlees. Wil je het barbecueën vooral eenvoudig houden, dan zou je kunnen kiezen voor een elektrische- of een gasbarbecue. 

Check ook eens -> Heerlijke recepten voor de Big Green Egg
En check dit artikel ook eens -> Champagnes onder de 100 euro

Related posts
Drinks & Food #MNLK

Eenvoudige tips om je vlees niet te verbranden op de BBQ 

2 Mins read
Met het voorjaar in aantocht halen veel mannen de barbecue van zolder! Nu is het enkel nog wachten op een mooie lentedag….
More #MNLK

Heerlijk koken met de OFYR accessoires

2 Mins read
Met OFYR gaat er een nieuwe wereld van gezond outdoor koken en grillen voor je open. De OFYR is een barbecue, vuurschaal…
Drinks & Food #MNLKMore #MNLK

Heerlijke recepten voor de Big Green Egg

2 Mins read
Laat de BBQ-chef in jou los met deze originele Green Egg recepten! Heb je jouw Green Egg gemist? Wil je weer heerlijk…