Zo train je de armen zonder gewichten

Armen trainen zonder gewichten

In de afgelopen maanden waarin de fitnesscentra gesloten waren zijn we flink gewend geraakt aan het trainen thuis. Veel mensen kochten hun eigen sportschool voor thuis. Van cardio apparaten tot aan dumbells. Eigenlijk heb je al die apparaten niet nodig om ervoor te zorgen dat je lichaam fit blijft. Het is namelijk goed mogelijk om je armen te trainen zonder gewichten. Volg in dit artikel enkele tips voor een paar indrukwekkende armen!

Tips om armen te trainen zonder gewichten

Push-ups

Dacht je dat deze oefening alleen maar was voor je borstspieren? Wrong! De klassieke push-up traint bijna alle spieren in je lijf, ook die armspieren. Varieer de positie van je handen om afzonderlijk je biceps of triceps aan te spreken.

Pull ups

Ook de pull-up bouwt armspieren van beton. Ook tijdens deze oefening kun je de grip van je handen variëren. Variatie zorgt ervoor dat andere spieren worden aangesproken. Dit heeft als gevolg dat alle spieren in je armen goed ontwikkeld worden, van pols tot schouder.

Plank up

Is planken niet meer hip? Dat is jammer, want het is een geweldige oefening voor je core. Als je de plank bovendien een letterlijke twist geeft dan bouw je er ook nog sterke armen mee.

Ga in plankpositie liggen. Rust op de tenen en onderarmen. Draai naar rechts waardoor je zijdelinks rust op linker onderarm en zijkant linkervoet. Draai terug tot je weer in plankpositie bent. Draai dan naar links. Herhaal tot je niet meer kan.

Dips

Een geweldige oefening om imposante en strakke triceps te krijgen is door het doen van zogenaamde dips. We hebben het dan niet over een chipje in een mayo-sausje. Nee, je laat het lichaam steunen en zakken op beide armen, hierna duw je jezelf omhoog. Beginners kunnen dips doen op de rand van een bank. gevorderden doen de beweging tussen twee stoelen, of armleuningen.

Weerstandsband

Geen ruimte voor gewichten? Met een weerstandsband kun je precies dezelfde bewegingen uitvoeren als met een gewicht. De rek zorgt nu voor de weerstand.

Plastic flesjes

Tip voor de zuinige mannen onder ons: vul twee flesjes met water of zand en gebruik ze als een dumbell.