The Online Lifestyle Magazine 

Drinks & Food #MNLK

Zo twijfel je nooit meer over wat je moet eten!

2 Mins read

Je kent vast en zeker die momenten dat je jezelf afvraagt: wat zullen we eten? Maar wees gerust, je bent zeker niet de enige die zich dit regelmatig afvraagt. De meeste mensen kampen met keuzestress als het om avondeten gaat. Maak je een van die potjes of zakjes die je nog in de kast hebt liggen, gebruik je de verse ingrediënten die in je koelkast liggen, of bestel je lekker gemakkelijk iets via een van de vele bezorgservices? Stel jij je deze vragen ook regelmatig af? Dan is dit artikel iets voor jou!

Wat zullen we eten? Denk een aantal dagen vooruit en die vast boodschappen

Dit is een populaire techniek die velen al gebruiken, waarbij je bijvoorbeeld op zaterdag of zondag al voor de hele week boodschappen doet. Dit scheelt je heel veel kosten vergeleken met wanneer je elke dag boodschappen gaat doen. Waarom? Omdat men geneigd is om elke keer net iets meer mee te nemen dan ze van plan waren. Toch wat chocolade, toch dat leuke magazine, of die afbakbroodjes. Door in een keer alles voor de hele week binnen te halen, ben je er zeker van dat je heel doelgericht boodschappen gaat doen. Maar deze tip gaat nog een stukje verder, want alle boodschappen tegelijk doen lost niet perse je keuzeprobleem op. Maak daarom op zaterdag of zondag al een soort van eetplanning. Dit kan op basis van je agenda zijn (drukke dagen en rustige dagen) maar ook op basis van wanneer producten over datum gaan. Je bepaald zo voor elke dag wat je gaat eten en zorgt dat je van te voren al weet wat je gaat eten.

Koop kortingsproducten die je voor bepaalde data op moet eten

Een andere tip is om regelmatig gebruik te maken van kortingsproducten, vaak producten die binnen enkele dagen over de datum raken. Waarom is dit goed om te doen? Ten eerste scheelt het je kosten, want producten die snel over datum gaan worden meestal met korting verkocht. Daarnaast help je supermarkten van producten af te komen die anders weggegooid zouden worden. Het grote voordeel is echter dat je een houvast hebt wanneer producten gegeten moeten worden. Moeten je groenten en vlees voor woensdag op? Dan plan je ze op maandag of dinsdag. Dit geeft je ruimte om op de dag zelf nog te bepalen wat je wilt eten, maar limiteert wel de keuze die je hebt. Zo hoef jij je nooit meer af te vragen: wat zullen we eten?

Feedback: info@mnlk.nl

Lees ook: Wat je koffiekeuze zegt over jezelf

Related posts
Drinks & Food #MNLK

Aziatische gerechten die elke man moet proberen

2 Mins read
Als je op zoek bent naar een manier om diversiteit en smaak aan je dieet toe te voegen, hoef je niet verder…
Drinks & Food #MNLKMore #MNLK

Vanavond aan de aardappels? Maar hoelang moeten ze koken?

1 Mins read
Of je nu aardappels kookt voor een salade, als een bijgerecht met lookboter of voor met een lekker stukje vlees, je wil…
Business & Luxury #MNLK

De 24k Golden Steak t.w.v. $10.000 (zien!)

1 Mins read
Wist je dat er een gouden steak te bestellen is t.w.v. $10.000? Benieuwd? Bekijk hieronder het filmpje en laat je verrassen…