Business & Luxury #MNLK

Zo weerspiegelen je kantoor en je bureau je status

2 Mins read

Het hebben van persoonlijke ruimte vinden veel mensen belangrijk. Niet voor niets dat we dan ook het liefst een eigen woning hebben, die we naar eigen smaak inrichten. Een plek creëren waar je je prettig voelt, en waar je je kunt terugtrekken zonder dat anderen je lastigvallen. De uitstraling van dit territorium zegt iets over jou als persoon. Net zo goed als dat de manier waarop je een kantoor inricht en hoe je bureau eruitziet, iets zeggen over je persoonlijkheid en je status. Bekijk daarom eens goed jouw werkplek. Welke uitstraling heeft deze, en komt dat overeen met hoe je deze het liefst zou zien?

Kantoor

De samenhang tussen de locatie van een werkplek en de status

Binnen bedrijven zijn er allerlei ongeschreven regels die je plaats binnen een bedrijf aanduiden. Zo geldt onder andere dat meer ruimte samenhangt met een hogere status, een privé-werkplek met een hogere status dan een gedeelde, een plek hoger in een gebouw met een hogere status en dat een hoekkamer meer status heeft dan een kamer in een rij. Ook geeft meer status vaak meer mogelijkheden om de inrichting van de ruimte zelf te bepalen. Vooral het bureau vormt hierbij het middelpunt van de ruimte, en soms een echte blikvanger. Zo kiezen mensen soms ervoor om hun bureau midden in kamer te plaatsen, om hun status te accentueren.

Tips voor het kopen van een bureau

Mag je zelf een bureau uitzoeken voor je kantoor, of ga je een bureau kopen voor je thuiskantoor? Houd dan qua afmetingen rekening met je eigen wensen voor wat betreft werkruimte, en met waar deze zal komen te staan. Zeker als deze midden in het kantoor komt te staan. Een te klein bureau kopen staat nietig. Een te groot bureau kopen maakt de ruimte juist optisch kleiner, en is niet handig omdat er mogelijk te weinig loopruimte overblijft.

Qua kleuren kun je alle kanten op. Wit is professioneel en oogt rustig. Stijlvol zwart past bij een wat modernere uitstraling. Een houten werkblad tot slot past mooi in een landelijke of natuurlijke stijl. Wil je meer weten over de effecten van kleuren in een kantoor? Dat lees je in de blog ‘Welke kleuren moet je gebruiken of juist vermijden op kantoor?’.

Tips voor een kantoor met status en aanzien

Naast de afmetingen en de locatie van het bureau, zijn er nog meer zaken die bepalen hoeveel status en aanzien een kantoor uitstraalt . Voor wat betreft vloeren geeft een houten vloer met vloerkleden of een dik tapijt ook status. Net zoals het gebruik van warme, donkere kleuren. Het gebruik van donker hout geeft bijvoorbeeld meer status dan dat van lichter hout.

Ook kun je de status van iemand aflezen aan zaken die aanwezig zijn in een kantoor. Naast een bureau dat in het midden van de ruimte geplaatst is, kun je denken aan een gevulde boekenkast, een grote spiegel en grote schilderijen aan de muren.

Blik op je eigen werkplek

Zeker in de tijd van het hybride werken hebben steeds minder mensen een eigen werkplek op locatie. Veel kantoren bestaan tegenwoordig grotendeels uit flexplekken, waar niets persoonlijks  aan is. Maar heb je wel een eigen kantoor, of in ieder geval een eigen bureau? Of heb je thuis een mooie werkplek gecreëerd? Dan is het interessant eens te kijken naar wat je kantoor en je bureau over jou zeggen!

Feedback: info@mnlk.nl

Related posts
More #MNLK

Het beste kantoormeubilair kiezen

2 Mins read
Je weet dat tijd geld is als ondernemer. Dan weet je dat het essentieel is om elk moment van je dag zo…
Business & Luxury #MNLK

Zijn er specificaties waar je op moet letten bij de keuze van een kantoorruimte?

2 Mins read
Op zoek naar een kantoorruimte in Amsterdam? Ben jij net een eigen bedrijf gestart? Of heb je voor je huidige bedrijf een…
Business & Luxury #MNLK

Kantoor wordt na corona ontmoetingsplek

2 Mins read
De coronapandemie heeft onze werkplek definitief verandert. Meer thuiswerken, minder naar kantoor. De functie van het kantoor verandert. Van werken naar ontmoeten,…