Sport & Lifestyle #MNLK

Zo word jij helemaal fit voor de vakantie en tips om het vol te houden

3 Mins read

De zomer is inmiddels al begonnen een we hebben al kunnen genieten van prachtige zonnige dagen met aangename temperaturen. Vaak is dit een periode in het jaar waarin we meer bezig zijn met ons lichaam. Je voelt meer motivatie om te gaan sporten en op je voeding te gaan letten. Beginnen met een gezonde levensstijl is één ding, maar het volhouden is een tweede. Vaak begin je met een goede dosis motivatie om het na een paar weken of maanden er weer bij neer te leggen. Hoe zorg je er nu voor dat je het sporten en een gezond eetpatroon volhoudt en ondertussen niet het gevoel hebt dat je jezelf onder druk moet zetten?

Verantwoord afvallen

Wie nog een aantal kilo’s kwijt wilt kan beter niet kiezen voor een crash dieet waarbij je in een korte tijd kilo’s verliest. Je kunt beter kiezen voor een duurzame manier van afvallen, bijvoorbeeld door middel van het eiwit dieet. Hierbij beperk je de inname van koolhydraten, hoewel je die niet helemaal schrapt, en neem je veel eiwitten of proteïnen tot je. Ideaal dus voor wanneer je het wilt combineren met veel sporten. Het is dus niet de bedoeling dat je het als een dieet ziet voor de korte termijn, maar echt als een levensstijl. Dit kan heel goed in combinatie met een gezonde levensstijl waarbij je veel sport. Wanneer je kilo’s wilt verliezen is het noodzakelijk te kijken naar je hele levensstijl. Het is niet alleen belangrijk om te sporten, maar ook te letten op je voedsel

Blijf bewegen

Naast gezonde voeding en een aantal keer per week flink zweten is het ook belangrijk om per dag minimaal een half uur te bewegen. Dit hoeft dus geen hele intensieve work-out te zijn, maar kan ook wandelen of fietsen betreffen. Kies voor dingen die je makkelijk in je dagelijks leven kunt integreren en dus goed vol kunt houden. Pak bijvoorbeeld altijd de fiets naar de werk, neem daar vervolgens de trap in plaats van de lift en doe de boodschappen onderweg terwijl je een flinke wandeling maakt. Al die momenten zie je op een gegeven moment als vanzelfsprekend, terwijl je wel flink wat extra beweging meepakt ten opzichte van wanneer je het niet zou doen. 

Geef jezelf sportkleding of attributen cadeau

Een nieuwe sport outfit kan je weer een extra motivatie geven om het sporten op te pakken. Ook attributen voor thuis kunnen je dat extra zetje geven dat je nodig hebt. Dus denk je er al tijden over na om bijvoorbeeld dumbells of weerstandsbanden in huis te halen of misschien zelfs wel een loopband of dure racefiets, doe jezelf een plezier en ga ervoor. Het zorgt ervoor dat je niet alleen buitenshuis, maar ook thuis makkelijk aan de slag gaat.

Zoek een sport die je leuk vindt

Raak je al verveeld bij de gedachte dat je drie keer in de week moet hardlopen? Vind je de sportschool maar irritant met al die mensen om je heen? Kies dan vooral iets anders qua sport om te doen. Bewegen en sporten houd je veel langer vol wanneer je het ook echt leuk vindt. Kijk eens in je woonplaats of er mogelijkheden zijn om sporten uit te proberen of neem een proefabonnement bij een fijne sportschool. 

Begin vanuit positiviteit

Een gezonde levensstijl is beter vol te houden wanneer je er met positiviteit naar kijkt. Ga dus niet uit van het idee dat je wilt afvallen, maar kies ervoor om je te focussen op een fit en gezond lichaam. Daarin mag je jezelf natuurlijk ook wel eens wat lekkers gunnen. Zeker nu het nog lekker lang licht is buiten en de temperaturen aangenaam zijn, is het ook prima om een biertje op het terras te drinken met je vrienden en daar een bitterbal bij te eten. Alles natuurlijk met mate. 

Maak gebruik van het mooie weer

Zodra de zon schijnt is het tijd om naar buiten te gaan. De zonnige dagen zijn in ons land zijn soms schaars, dus maak gebruik van elke zonnestraal. Dit geldt ook wat betreft sporten. Neem bijvoorbeeld een zomerabonnement bij een buitenzwembad. Zwemmen is een hele goede manier om fit te worden en je hebt hierbij weinig kans op blessures. Ook andere sporten zijn ideaal om te doen zodra de zon schijnt, zoals een stuk fietsen op een racefietsen of mountainbike. Extra leuk is wanneer je er met een groep vrienden op uit trekt om het samen te doen. 

Feedback -> info@mnlk.nl

Lees ook

Related posts
More #MNLK

Tips om de motivatie voor het sporten te behouden

2 Mins read
Sporten worden door veel mensen uitgevoerd. Gelukkig zijn er ook erg veel verschillende soorten sporten, waardoor er altijd wel een sport tussen…
Sport & Lifestyle #MNLK

De beste oefenmaterialen voor een goede training

1 Mins read
Goed bewegen en sporten is belangrijk voor een goede gezondheid. Er wordt aanbevolen om minimaal 30 minuten per dag te bewegen. Je…
Sport & Lifestyle #MNLK

Dit zijn de meest populaire sporten onder mannen

2 Mins read
Bij de combinatie mannen en sport wordt vaak als eerste aan voetbal gedacht. Inderdaad is voetbal onder het mannelijke segment van de…