The Online Lifestyle Magazine 

More #MNLK

Zorgeloos thuiswerken? Dit gaat enorm helpen

2 Mins read

Zo werk je zorgeloos vanuit huis

Wil je graag zorgeloos thuiswerken en ben je op zoek naar tips om zorgeloos vanuit huis te werken? Dan zit je hier goed. Zo is regelmatig pauze nemen en lekker even ontspannen met interactieve tv zeker belangrijk om klachten, dus zorgen, te voorkomen. Wat kun je nog meer doen om zorgeloos thuis te werken? In dit artikel hebben wij enkele tips voor je op een rijtje gezet. Lees snel verder voor meer informatie.

Ga voor het snelste internet

Wanneer je vanuit huis werkt, wil je natuurlijk snel internet only hebben. Dit is namelijk zeker nodig als je veel upload, download of in diverse programma’s van je werk bezig bent. De gemiddelde internetgebruiker heeft 50 tot 100 Mbit/s nodig. Werk je vanuit huis, dan is dit wel wat meer. Bekijk eens welke verschillende soorten providers zijn en welke internetsnelheden zij aanbieden. Kies je voor een duurder abonnement, dan heb je vaak sneller internet. Dit bespaart je frustraties wanneer je lang moet wachten tot een website of download geladen is.

Zorg dat je je vaste werktijden aanhoudt

Wil je zorgeloos werken vanuit huis, dan is het belangrijk om zoveel mogelijk je eigen kantoortijden aan te houden en op tijd te stoppen, zodat je niet het gevoel hebt dat het werk maar door blijft gaan. Het is dan ook belangrijk om voor een goede werkplanning te zorgen en doelen te stellen voor de dag waar je je vervolgens aan houdt. Zo voorkom je spanning.

Zorg voor voldoende pauze en afwisseling

Zorg er ook voor dat je voldoende pauze neemt en je activiteiten tijdens het werk afwisselt. Zo zorg je voor een goede balans en kun je het werken ook beter volhouden. Geen pauze nemen en blijven doorwerken of alleen maar hetzelfde uitvoeren kan op den duur voor klachten zorgen.

Zorg voor voldoende beweging

Zorgeloos werken is ook zorgen voor voldoende beweging. Zorg ervoor dat je tijdens het werken regelmatig van houding wisselt en neem korte pauzes van 20 seconden. Je kunt ook speciale oefeningen doen voor je nek en schouders. Je voorkomt zo namelijk dat je nek- en schouderklachten krijgt of kunt deze beter aanpakken.

Blijf in goed contact met je leidinggevende en collega’s

Het is ook belangrijk in goed contact te blijven met je leidinggevende en collega’s en afspraken te maken over de verwachtingen. Geef ook tijdig je eventuele knelpunten aan en vergeet het persoonlijk contact met je collega’s niet. Zo kun je ook online een vrijmibo organiseren of samen koffie drinken via Teams.

Zorgeloos thuiswerken? Ga meteen aan de slag met onze tips!

Feedback info@mnlk.nl

Lees ook